Afschaffing dividendbelasting blijkt voor veel Britse beleggers niet van belangAfschaffing dividend belasting

De afschaffing van de dividendbelasting houdt de gemoederen flink bezig. Volgens het kabinet moet de afschaffing ervoor zorgen dat buitenlandse ondernemingen in Nederland blijven. Dit is belangrijk voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Uit berekeningen blijkt dat de afschaffing van de dividendbelasting Nederland twee miljard gaat kosten. Deze hoge kosten zorgen ervoor dat veel mensen twijfels hebben over de keuze van het kabinet. Deze twijfels worden versterkt nu blijkt dat veel Britse beleggers de dividendbelasting helemaal geen probleem vinden.

Dividendbelasting geen belangrijke rol

De directeur van de Nederlandse vereniging voor institutionele beleggers Eumedion laat weten aan de NOS dat hij geen enkele grote buitenlandse belegger heeft gehoord over de dividendbelasting. Volgens hem speelt het geen rol voor grote bedrijven. Buitenlandse investeerders zouden zich eerder storen aan het kabinetsvoorstel om Nederlandse bedrijven extra bescherming te geven tegen vijandige overnames. Ook Adriaan de Mol van Otterloo, partner van de Britse vermogensbeheerder Intrinsic Value Investors, vertelt dat zijn internationale collega's dividendbelasting geen belangrijke factor vinden in de overweging om te beleggen in Nederland. Niemand vind het leuk om belasting te betalen, maar de belasting is niet doorslaggevend in een beleggingsbeslissing.

Verschillende berichten

Uit notities over de dividendbelasting blijkt daarentegen dat bedrijven als Unilever en Shell zouden hebben gelobbyd voor het afschaffen van de dividendbelasting. De afschaffing werd als doorslaggevend gezien bij het besluit van Unilever om het hoofdkantoor in Rotterdam te vestigen in plaats van Londen. Dit is een van de redenen dat premier Rutte de afschaffing van de dividendbelasting noodzakelijk vindt.

Uit de verschillende berichten blijkt dat het niet duidelijk is of de afschaffing van de dividendbelasting essentieel is om buitenlandse ondernemingen in Nederland te houden. Het is echter wel duidelijk dat het Nederland veel gaat kosten.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek