Places logo
Menu

Waar moet u op letten bij domeinregistratie?

Waar moet u op letten bij domeinregistratie?

U heeft er alles aan gedaan om een mooie bedrijfswebsite te bouwen, maar dan moet deze nog live met een bijpassende domeinnaam. In Nederland worden domeinnamen die eindigen op .nl uitgegeven via de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Elk domein kan maar één keer uitgegeven worden dus wees er snel bij. Places.nl vertelt u waar u op moet letten wanneer u uw domein registreert.

Eisen

Een domeinnaam moet aan een aantal eisen voldoen voordat deze geregistreerd kan worden. In een domeinnaam mogen geen andere tekens voorkomen dan letters, cijfers en een liggend streepje. Het liggende streepje mag alleen tussen twee cijfers of letters staan. De gehele domeinnaam mag niet korter zijn dan twee tekens en niet langer dan 63. Daarnaast mag de domeinnaam niet tegen de goede zegen of openbare orde ingaan. Sinds 2008 is het pas mogelijk om een domeinnaam aan te vragen met enkel cijfers, zo kunt u bijvoorbeeld uw telefoonnummer als domeinnaam gebruiken.

Abonnement bij de Stichting Internet Domeinregistratie

Voor uw domeinnaam moet u een abonnement aangaan met de SIDN waarbij u abonnementsgeld betaald voor uw plek op het internet. Dit abonnement gaat u aan voor een bepaalde tijd en deze periode kunt u na afloop keer op keer verlengen. Het is mogelijk om uw domeinnaam niet te verlengen of aan iemand anders te verkopen die er interesse in heeft.

Verschillende domeinnaamregels per land

Naast een .nl domein kunt u voor verschillende landen domeinnamen kopen. Ieder land heeft andere regels voor het aanvragen van domeinnamen. Algemene achtervoegsels als .com, .net, .org of .biz hebben geen regels of voorwaarden voor de domeinnamen en hiervoor kunt u dus alle domeinnamen aanvragen.

Uw website aanmaken via Places

Bij een domeinnaam hoort natuurlijk een website. Bij Places Websites kunt u terecht voor een zakelijke website waar u uw domeinnaam aan kan koppelen. Ook is het mogelijk een domeinnaam via Places aan te schaffen. Bij Places adviseren wij u graag vrijblijvend over het optimaal inzetten van uw bedrijfswebsite. U kunt ons bereiken via 024 - 3555 299.

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!