Places logo
Menu

Deze Google-Ads extensies zijn onmisbaar voor jouw bedrijf

Deze Google-Ads extensies zijn onmisbaar voor jouw bedrijf

Google Ads is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en leads te genereren. Het gebruik van Google Ads-extensies kan de effectiviteit van jouw advertenties aanzienlijk verbeteren en jouw bedrijf helpen om meer conversies te genereren. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de extensies die onmisbaar zijn voor jouw bedrijf.

Wat is Google Ads?

Google Ads - voorheen bekend als Google AdWords - is een online advertentieplatform van Google. Via deze tool kunnen bedrijven advertenties maken, die uiteindelijk worden weergegeven op de zoekresultatenpagina van Google. Met Google Ads kunnen bedrijven gerichte advertenties maken op basis van zoekwoorden, locatie, apparaat, doelgroep en nog veel meer criteria. Als bedrijf betaal je alleen wanneer een gebruiker op je advertentie klikt, ook wel: pay-per-click. Daarom is Google Ads een kosteneffectieve manier om gericht verkeer naar een website te leiden en potentiële klanten te bereiken. Aan jouw Google Ads kun je verschillende extensies toevoegen, wij zullen enkele van de meest onmisbare extensies benoemen:

1. Sitelink-extensies

Sitelink-extensies zijn extra links die worden weergegeven onder jouw advertentie en die de gebruiker naar specifieke pagina's op jouw website kunnen leiden. Het gebruik van sitelink-extensies kan helpen om meer verkeer naar jouw website te leiden en de gebruiker een betere gebruikerservaring te bieden door hen direct naar de pagina te brengen die ze zoeken.

2. Oproepextensies

Met oproepextensies kunnen gebruikers jouw bedrijf rechtstreeks vanuit de advertentie bellen. Dit is vooral handig voor bedrijven die diensten aanbieden waarvoor direct contact nodig is, zoals bijvoorbeeld een loodgieter of elektricien. Oproepextensies helpen jouw bedrijf om meer leads te genereren en om klantrelaties op te bouwen.

3. Locatie-extensies

Locatie-extensies helpen potentiële klanten jouw bedrijf te vinden door de locatie van jouw bedrijf op de kaart weer te geven en door de afstand tot jouw bedrijf te vermelden. Dit is vooral handig voor bedrijven met een fysieke locatie, zoals een restaurant of een winkel. Locatie-extensies kunnen ook worden gebruikt om aanbiedingen te promoten en om gebruikers te stimuleren om jouw bedrijf te bezoeken.

4. Review-extensies

Review-extensies stellen jou in staat om klantbeoordelingen weer te geven in jouw advertentie. Dit kan potentiële klanten helpen om meer vertrouwen te krijgen in jouw bedrijf en om de beslissing te nemen om jouw producten of diensten te kopen. Review-extensies kunnen ook helpen om de click-through rate van jouw advertenties te verhogen en om de kwaliteitsscore te verbeteren. Reviews zijn hét middel om potentiële klanten te overtuigen.

Neem ook eens een kijkje op onze review pagina en kom erachter waar de behoefte van jouw klanten ligt.

5. Promotie-extensies

Promotie-extensies stellen jou in staat om speciale aanbiedingen of kortingscodes weer te geven in jouw advertentie. Dit kan potentiële klanten stimuleren om jouw producten of diensten te kopen en om hun aankoopbeslissing te versnellen. Promotie-extensies kunnen ook helpen om de click-through rate van jouw advertenties te verhogen en om jouw advertenties op te laten vallen tussen de concurrentie.

6. App-extensies

App-extensies stellen jou in staat om jouw mobiele app te promoten in jouw advertentie en om gebruikers direct naar de app-store te leiden om de app te downloaden. Dit is vooral handig voor bedrijven met een mobiele app, zoals een online winkel of een nieuws-app. App-extensies kunnen helpen om meer downloads te genereren en om gebruikers te stimuleren om jouw app te downloaden.

7. Website-informatie

Eerder heten deze extensie de 'structured snippets extensie. Naast de naamswijziging heeft Google ook meer functionaliteiten toegevoegd. In plaats van alleen gebruik te maken van de Unique Selling Points (USP's), kan er nu ook website-informatie worden verstrekt. Bij het selecteren van een categorie moet je minimaal drie waarden gebruiken, elk met een maximum van 25 tekens. Voor een mobiele advertentie worden 12 tekens aanbevolen.

8. Afbeelding-extensie

Onlangs heeft Google een nieuwe extensie aan Google Ads toegevoegd: afbeelding-extensie. Met deze extensie kunnen afbeeldingen worden toegevoegd aan Google Ads advertenties, waardoor de advertenties nog meer opvallen tussen alle concurrentie. Wanneer je dit instelt, wordt er een kleine afbeelding getoond naast de tekst van je advertentie. Op deze manier kun jij jouw boodschap versterken.

Bij Places.nl helpen we je graag met bijvoorbeeld het maken van een Google Bedrijfsprofiel. Wanneer je een bedrijfsvermelding pakket bij ons afsluit, zullen we jouw profiel maandelijks optimaliseren. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij goed gevonden zal worden. Meer behoefte om eerst een gratis adviesgesprek in te plannen met een van onze online marketeers? Scroll dan snel naar beneden en plan er eentje in!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!