Places logo
Menu

Twitter test nieuwe functie: onderwerpen volgen en ontvolgen

Twitter test nieuwe functie: onderwerpen volgen en ontvolgen

Twitter test een nieuwe functie die het makkelijker maakt om berichten over uw interesses te vinden op het sociale netwerk. Met dit nieuwe onderdeel kunt u naast een andere gebruiker ook een bepaald onderwerp, zoals voetbalteams of filmsterren, volgen. U hoeft nog maar één keer een onderwerp aan te klikken, in plaats van dat u tientallen gebruikers moet volgen die tweets over dit onderwerp plaatsen. Daarmee lijkt het social media platform meer te willen opschuiven richting nieuwsplatform.

Test in Android-app

Deze nieuwe functie wordt op het moment getest bij een deel van de gebruikers van de Android-app. Zij kunnen alleen nog sportgerelateerde zaken volgen. Dit werkt precies hetzelfde zoals u nu een bepaald persoon of account volgt. De onderwerpen worden door Twitter zelf samengesteld. De tweets over die onderwerpen worden door algoritmes bij elkaar gezet. Eind van dit jaar wordt de functie naar verwachting wereldwijd uitgerold.

Onderwerpen ontvolgen

Op termijn wil Twitter het mogelijk maken dat u niet alleen kan kiezen welke onderwerpen u wel wil volgen, maar juist ook aan kunt geven welke onderwerpen u wil vermijden. Ideaal voor iedereen die spoilers van zijn of haar favoriete serie wil ontwijken. Of iedereen die op andere social media platformen al genoeg over bijvoorbeeld voetbal voorbij ziet komen.

Recente ontwikkelingen Twitter

Het social media platform is niet alleen bezig met het ontwikkelen van de functie voor het volgen van onderwerpen, maar wil ook andere verbeteringen doorvoeren. Twitter is onder andere bezig met de mogelijkheid om privéberichten te doorzoeken en onderzoekt hoe iPhone-gebruikers Live Photo's kunnen delen. Daarnaast zou Twitter werken aan een aparte tijdlijn voor bepaalde accounts en onderwerpen die u volgt.

Benieuwd welke doelen uw bedrijf met Twitter kan bereiken? In dit artikel leest u daar meer over.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!