Places logo
Menu

Wat is een Google Post?

Wat is een Google Post?

Google Posts is een functie die is geïntegreerd in Google Mijn Bedrijf, een platform dat bedrijven en organisaties helpt om hun online aanwezigheid te beheren. Het doel van Google Posts is om bedrijven in staat te stellen actuele en relevante informatie rechtstreeks aan potentiële klanten te tonen wanneer ze via Google zoeken naar specifieke bedrijven of organisaties. Dit gebeurt meestal via de zogenaamde "Google Mijn Bedrijf"-vermeldingen, die aan de rechterkant van de zoekresultatenpagina verschijnen wanneer iemand zoekt naar een specifiek bedrijf of een gerelateerde zoekterm invoert.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Google Posts:

1. Berichten type

Met Google Posts kunnen bedrijven verschillende soorten berichten maken en delen. Dit omvat het aankondigen van aanbiedingen, promoties, nieuwsberichten, productlanceringen, evenementen en meer. Elk bericht heeft een beperkte levensduur en verdwijnt na verloop van tijd uit de zoekresultaten.

2. Multimedia

Je kunt afbeeldingen en video's toevoegen aan je Google Posts om je bericht krachtiger te maken. Dit visuele element kan potentiële klanten aantrekken en hen helpen beter te begrijpen waar je bericht over gaat.

3. Links en knoppen

Je kunt links opnemen naar specifieke pagina's op je website, zoals productpagina's of evenementenregistratie, en zelfs knoppen toevoegen zoals "Meer informatie", "Nu bellen" of "Afspraak maken".

4. Lokalisatie

Google Posts zijn sterk gericht op lokale zoekresultaten. Dit betekent dat ze vooral zichtbaar zijn voor mensen die lokaal naar je bedrijf zoeken. Dit is vooral handig voor restaurants, winkels, dienstverleners en andere lokale bedrijven.

5. Tijdsgevoeligheid

Omdat Google Posts ideaal zijn voor het delen van kortetermijn informatie, zoals tijdelijke aanbiedingen of aankondigingen van evenementen, is het belangrijk om ze regelmatig bij te werken en te vernieuwen om relevant te blijven voor je publiek.


Het gebruik van Google Posts kan bedrijven helpen om op te vallen in de zoekresultaten, de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Het is een effectieve manier om direct te communiceren met mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten in jouw regio. Bedrijven kunnen Google Posts beheren door in te loggen op hun Google Mijn Bedrijf-account en van daaruit berichten te maken, te plannen en te publiceren om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun klantenkring te vergroten.

Ben je benieuwd naar de beste Google Tools voor jouw bedrijf? Lees dan snel dit artikel!


Om Google Posts te maken en te beheren, moet je een Google Mijn Bedrijf-account hebben en inloggen op de Google Mijn Bedrijf-website of -app. Van daaruit kun je berichten maken en publiceren die direct in de zoekresultaten van Google worden weergegeven.

Naast Google zijn er nog meer platformen waar je met jouw bedrijf aanwezig kan zijn. Lees hiervoor dit artikel.

Benieuwd naar hoe wij jou en jouw bedrijf kunnen helpen? Neem dan snel eens een kijkje op onze alles-in-1 pagina, of plan een belafspraak in met een van onze marketeers, geheel gratis!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!