Places logo
Menu

Zo maak je een Facebook bedrijfspagina aan

Zo maak je een Facebook bedrijfspagina aan

Wil je graag een Facebook bedrijfspagina aanmaken? Via onderstaande stappen kun je eenvoudig een bedrijfspagina aanmaken. Of je nu een startend bedrijf bent of gewoon je bestaande merk wilt uitbreiden, deze stappen zullen je helpen om snel en effectief aan de slag te gaan op Facebook. Laten we beginnen!

Stap 1: Log in op Facebook

Als je al een persoonlijk Facebook-account hebt, log dan in. Zo niet, ga naar www.facebook.com en maak een persoonlijk account aan door je naam, e-mailadres of mobiele nummer, wachtwoord, geboortedatum en geslacht in te voeren.

Zie dit artikel voor andere social media kanalen waar je actief op kunt zijn.

Stap 2: Navigeer naar pagina's

Eenmaal ingelogd, klik je op het menu-icoon in de rechterbovenhoek (9 bolletjes) en selecteer je "Pagina" in het menu. Hier kun je een nieuwe bedrijfspagina maken.

Stap 3: Kies een paginanaam, categorie en voeg optioneel een bio toe

Voer je paginanaam in en kies vervolgens een categorie voor jouw pagina. Kies de categorie die het beste bij je bedrijf past. Dit kan bijvoorbeeld "Lokale bedrijven en plaatsen," "Bedrijf, organisatie of instelling," of "Merken en producten" zijn. Vervolgens kun je optioneel een bio toevoegen. Klik vervolgens op 'Pagina maken'.

Stap 4: Voeg basisinformatie toe

Nadat je een paginanaam en categorie hebt gekozen, moet je enkele basisgegevens over je bedrijf invullen, zoals contactgegevens, de locatie en openingstijden. Volg de instructies op het scherm en klik op "Volgende" wanneer je klaar bent.

Stap 5: Voeg een profielfoto en omslagfoto toe

Upload een profielfoto voor je bedrijfspagina. Dit kan het logo van je bedrijf zijn. Klik vervolgens op "Een omslagfoto toevoegen" om een grote afbeelding bovenaan je pagina toe te voegen, zoals een foto van je bedrijf of producten. Klik vervolgens op 'Volgende'.

Stap 6: Koppel Whatsapp aan je pagina

Nu kun je eventueel Whatsapp koppelen aan je bedrijfspagina. Door dit te koppelen kunnen mensen met je chatten via Whatsapp. Deze stap kun je ook overslaan.

Stap 7: Nodig mensen uit om je pagina leuk te vinden

Breid je bedrijfspagina uit door vrienden, familie en klanten uit te nodigen om je pagina leuk te vinden. Dit helpt je om een publiek op te bouwen. Klik vervolgens op 'Volgende'.

Stap 8: Schakel bepaalde functies in om op de hoogte te blijven van je pagina

Tijdens deze stap kun je meldingen inschakelen zodat je geen updates mist en meer kunt ontdekken over de services. Kies hier waar je meldingen of e-mails over wilt ontvangen en klik vervolgens op 'Klaar'.

Ook interessant

Stap 9: Beheer je pagina

Nu je pagina is aangemaakt, kun je deze beheren via het Facebook-bedrijfsbeheer. Hier kun je berichten plaatsen, reageren op opmerkingen, advertenties maken en meer om je publiek te bereiken.

Dat is het! Je hebt nu een Facebook-bedrijfspagina aangemaakt. Vergeet niet om regelmatig content te plaatsen en je pagina up-to-date te houden om betrokkenheid te creëren en je bedrijf online te promoten.

Klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen en je online zichtbaarheid te vergroten? Volg deze stappen en binnen de kortste keren ben je actief op Facebook en kun je je merk laten groeien.

Places is tegenwoordig ook inzetbaar voor jouw sociale media kanalen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan snel een gratis adviesgesprek in met een van onze marketeers. Of meer benieuwd naar ons alles-in-1 pakket? Klik hier dan snel voor meer informatie.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!