Places logo
Menu

Taxibedrijven laten kansen liggen met onbeveiligde en niet responsive websites

Taxibedrijven laten kansen liggen met onbeveiligde en niet responsive websites

Websites zijn voor veel bedrijven een belangrijk communicatiemiddel, ook voor taxibedrijven. Klanten kunnen op de webpagina namelijk terecht voor informatie, prijzenlijsten en contactgegevens. Soms is het zelfs mogelijk voor bezoekers om een taxi te reserveren via de website. Maar voldoen de websites van taxibedrijven aan de eisen van tegenwoordig? Places.nl heeft meer dan duizend websites van taxibedrijven onder de loep genomen.

Er is gekeken of de websites van taxibedrijven aan de eisen van tegenwoordig voldoen. Naast het feit dat een website een duidelijke opmaak moet hebben, de juiste informatie en een goede navigatiestructuur, is het tegenwoordig ook belangrijk dat een website goed beveiligd is en dat een website op verschillende apparaten zichtbaar is.

HTTPS-beveiliging

Online veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. Cybercriminelen liggen altijd op de loer om data te stelen en systemen te hacken. In 2017 is het aantal cybersecurity-incidenten bijna verdubbeld. Om ervoor te zorgen dat gegevens van klanten op uw website veilig zijn is het verstandig om een SSL-beveiliging te hebben. Dit wordt ook wel gezien als het groene slotje in de browser. U kunt een beveiligde website herkennen aan HTTPS aan het begin van de url in plaats van HTTP. HTTPS zorgt ervoor dat de communicatie tussen bezoekers en uw website versleuteld is zodat niemand kan meekijken. Deze beveiliging is vooral belangrijk bij websites waar bezoekers gevoelige informatie achterlaten zoals adresgegevens.

Voordelen van online beveiliging

Uit ons onderzoek blijkt dat slechts 20,4% van de taxibedrijven een website heeft die voorzien is van een HTTPS-beveiliging. Dit betekent dat 79,6% van de website niet over een dergelijke beveiliging beschikt. Zonde, want er zitten veel voordelen aan een goede beveiliging. Een website komt ten eerste betrouwbaar over op klanten als zij zien dat u een groen slotje heeft. Daarnaast krijgt een website van Google 'pluspunten' als de website beveiligd is. Google plaatst beveiligde websites hoger in de zoekmachine ranking waardoor de website beter vindbaar is.

Zo voorziet u een website van een SSL-certificaat

U kunt een website vrij gemakkelijk voorzien van HTTPS-beveiliging. U moet als eerste een SSL-certificaat aanschaffen. Vervolgens installeert u het certificaat op de webservers. Soms moet u nog wat aanpassingen uitvoeren zodat de website gebruik maakt van HTTPS in plaats van HTTP.

Mobielvriendelijkheid van website

Naast online veiligheid is het tegenwoordig ook belangrijk dat websites op verschillende apparaten zichtbaar zijn. Steeds meer mensen bezoeken een website via hun telefoon. In 2018 bezochten 10% meer mensen een website via een mobiele telefoon (52%) in plaats van een laptop of desktop (43%).

Het is belangrijk dat als bezoekers uw website via een telefoon bezoeken de website goed zichtbaar blijft. Bij een website die niet geschikt is voor mobiele apparaten, moeten bezoekers inzoomen of hun vingers samenknijpen om content te lezen. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid van de website niet ten goede. Een website die meedraait met het scherm van de bezoeker is responsive.

Uit ons onderzoek blijkt dat slechts 29,3% van de websites van taxibedrijven responsive is. 70,7% van de websites scoort niet goed op responsiveness. Er zijn verschillende mogelijkheden om een website mobielvriendelijk te maken. Benieuwd hoe uw website scoort op responsiveness? U kunt via de Google Mobielvriendelijk test gemakkelijk kijken of een webpagina geschikt is voor mobiele apparaten.

In het onderzoek is gekeken naar websites van taxibedrijven die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 11.495 websites van geregistreerde taxibedrijven beoordeeld op online veiligheid en responsiveness.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!