Places logo
Menu

Overstappen naar digitaal factureren? Dit zijn de voordelen!

Overstappen naar digitaal factureren? Dit zijn de voordelen!

Factureren op papier is niet langer noodzakelijk. En dat betekent geen grote mappen meer om al uw facturen in te bewaren, want tegenwoordig kunt u dit ook gewoon online doen. De Belastingdienst heeft in februari 2009 de digitale en papieren facturen aan elkaar gelijk gesteld. Tijd om als bedrijf eens in overweging te nemen om mee te gaan met de technologie en over te stappen op digitale facturen. Places.nl vertelt u meer in deze blog.

De keus aan u


Papieren facturen zijn natuurlijk oud en vertrouwd, maar het gebruiken van digitale facturen kent ook zeker zijn mogelijkheden. De Belastingdienst neemt zowel papieren facturen als digitale facturen aan. De keuze is dus aan u of u overstapt op elektronische facturen. De enige verandering die u ondergaat zodra u uw facturen elektronisch gaat verzenden, is dat uw klant bij een digitale factuur akkoord moet gaan met de factuur. Daarnaast blijven dezelfde eisen aan een papieren factuur zoals het vermelden van de wettelijk verplichte gegevens en de controleerbaarheid door de Belastingdienst verplicht.

Waarom digitaal?

Eindeloos veel papieren stapels en boekenkasten vol met archiefmappen (u moet uw facturen toch zeven jaar bewaren) zijn verleden tijd bij het gebruik van digitale facturen. Elektronisch zijn uw facturen veel makkelijker in te vullen en worden zij eerder van fouten behouden. Digitale facturen kunt u snel online verwerken, door gegevens digitaal op te slaan heeft u minder kans op fouten en worden de facturen een stuk sneller verwerkt. Hier bespaart u zowel geld als tijd mee.

Welke stappen moet u nemen om digitaal te gaan factureren?

U bent om! Maar welke stappen moet u nu gaan ondernemen om uw facturen vanaf nu elektronisch af te nemen? Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat u een juist systeem vindt om uw facturen in te verwerken en ten tweede, dat u uw klanten op de hoogte stelt van de overstap naar digitaal factureren.

Meer ondernemerstips lezen? Houd dan de Places blogpagina regelmatig in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!