Places logo
Menu

Overheid stelt 10 miljoen beschikbaar voor Business Angels

Overheid stelt 10 miljoen beschikbaar voor Business Angels

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft 10 miljoen beschikbaar gesteld voor Business Angels. Dit zijn personen die zelf ondernemer zijn en willen investeren in een startende onderneming. We schreven hier eerder uitgebreid over. De 10 miljoen is echter alleen beschikbaar voor fondsen die bestaan uit twee investeerders en bedraagt een maximum van 1 miljoen per fonds. Ook moeten deze geldschieters er snel bij zijn, want wie het eerst komt wie het eerst maalt. Maar wat houdt deze Business Angel regeling eigenlijk in?

Voordelen voor starter en investeerder

De overheid verdubbelt het investeringsbudget met een lening tegen een aantal voorwaarden. De lening hoeft alleen terugbetaald te worden als de investeringen geld opleveren, ook krijgt de investeerder de inleg eerder terug dan de overheid. Op deze manier deelt de overheid mee in het investeringsrisico. De overheid brengt Angels ook in contact met Seed Capital investeringsfondsen, wat vanuit zakelijk oogpunt interessant kan zijn.

Voorwaarden voor investering

Wanneer u samen met uw zakenpartner wilt investeren zijn er een paar voorwaarden waardoor u in aanmerking komt voor de 10 miljoen van de overheid. Ten eerste moeten het Creatieve of Technostarters zijn. Verder moet er een onderbouwd en doelmatig ingericht fondsplan zijn. Hierin moeten eenduidige richtlijnen beschreven zijn om belangenverstrengeling te voorkomen. Ook moet u capaciteiten hebben voor het verkrijgen van participaties en voor het beheer hiervan. Daarnaast moet u relevante ervaring of deskundigheid hebben. Tot slot moet u ook aannemelijk kunnen maken dat u tijdens de fondsperiode daadwerkelijk over de middelen beschikt die u bijdraagt. Verder komen er nog een aantal administratieve verplichtingen bij zoals een aantal rapporten en een jaarlijks voortgangsgesprek met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en beperkte visitaties door de Adviescommissie.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!