Places logo
Menu

Belastingaangifte 2015: alles op een rij

Belastingaangifte 2015: alles op een rij

Binnenkort is het weer zover: de jaarlijkse belastingaangifte. Vanaf 1 maart kan de rompslomp van de inkomstenbelasting weer beginnen. Inmiddels is de vorige keer alweer een jaar geleden, dus de informatie is wellicht alweer weggezakt. Belastingaangifte, hoe moest dat ook alweer? Of is uw bedrijf net nieuw en doet u het dit jaar voor het eerst, en weet u niet waar te beginnen? Places.nl helpt u! Lees snel verder voor de belangrijkste belastingaangiftetips.

Doe aangifte online, via de app of op papier

Dit jaar kan het online aangeven van uw belasting op twee verschillende manieren: Via Mijn Belastingdienst en via de app. Mijn Belastingdienst is het online systeem waarop u kunt inloggen met uw DigiD. Hiermee komt u op uw persoonlijke pagina waar u uw eigen gegevens kunt invullen en terugvinden. Wilt u naar Mijn Belastingdienst voor iemand anders? Dan kunt u ook inloggen voor een ander. Zorg dan wel dat u gemachtigd bent! Ook kunt u de app Aangifte 2015 dowloaden. Doet u uw aangifte niet online? Dan kunt u telefonisch een P-formulier bestellen om de aangifte op papier te doen.

De beste voorbereiding: een checklist

Als ondernemer kunt u uzelf goed voorbereiden om klaar te zijn voor de daadwerkelijke aangifte. De Belastingdienst heeft hiervoor een 7-delige checklist opgesteld:

1. Ten eerste moet u bedenken of u zelf aangifte doet, of dit liever uitbesteedt. Uitbesteden bespaart u een hoop tijd en moeite, maar kost ook een som geld.

2. Voor het doen van aangifte inkomstenbelasting online heeft u de inloggegevens nodig. Hiervoor is het belangijk dat u een werkende DigiD heeft. Check alvast of deze actief is of vraag anders een nieuwe aan!

3. Ga na of u als ondernemer aangifte moet doen, en zo ja, welke dan precies. Elk jaar zijn de eisen weer iets anders, en het is van belang te weten wat er precies van u wordt verwacht.

4. Werk uw administratie bij. Deze moet goed op orde zijn om aangifte te kunnen doen. Als u hier op 1 maart nog aan moet beginnen, kunt u in tijdnood komen.

5. Bestudeer de online rekenhulp. Hier vindt u belangrijke hulpen die het rekenen een stuk makkelijker maken. Dat kan u een hoop werk besparen!

6. Loop na waar u dit jaar extra op moet letten. Er zijn bepaalde lastige onderwerpen waar elk jaar veel ondernemers tegenaan lopen. Bovendien is er een aantal zaken veranderd sinds 2015.

7. Schrijf de belangrijke data in uw agenda! Vanaf 1 maart staat de aangifte klaar voor u en tot 1 mei heeft u de gelegenheid deze in te vullen. Redt u dat echt niet? Vraag dan vóór 1 mei uitstel aan!

Meer ondernemerstips?

Wilt u meer tips over uw belastingaangifte als ondernemer? Bekijk dan ook deze blog van Places.nl. Bij Places vindt u dagelijks nieuwe artikelen met de laatste tips en tricks voor bedrijven en ondernemers!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!