Places logo
Menu

Bedrijven in de glasbranche kunnen stappen maken op gebied van websites

Bedrijven in de glasbranche kunnen stappen maken op gebied van websites

In een tijd waarin de meesten van ons sneller het internet opgaan dan er een telefoonboek bijpakken, zou je verwachten dat bedrijven veel waarde hechten aan een goed werkende website. In de praktijk blijkt echter vaak dat er veel minder goed werkende websites zijn dan je zou verwachten. De werkende websites die er zijn, zijn niet altijd schaalbaar of voldoende beveiligd. Dit geldt ook voor bedrijven in de glasbranche.

Bij Telefoonboek.nl zijn 746 bedrijven geregistreerd die in de glasbranche vallen. Dat kunnen glaszetters zijn of bedrijven die glas in lood maken. Bijna de helft van deze bedrijven (372) heeft geen werkende website.

Beveiliging

Dat een website werkt, betekent niet direct dat hij op optimaal gebruikt wordt. Een belangrijke factor die bepaald of een website als betrouwbaar wordt beschouwd is de beveiliging ervan. Websites waarvan de URL begint met 'http' hebben geen SSL (Secure Safety Locket) certificaat en websites waarvan de URL begint met 'https' hebben dat wel. Als een website een SSL certificaat heeft wil dat zeggen dat de website goed beveiligd is. Dit is vooral van belang voor websites waarop persoonsgegevens ingevuld kunnen worden. Uit gegevens van Telefoonboek.nl blijkt dat maar 77 van de 372 werkende websites ook goed beveiligd is.

Schaalbaar

Een ander aspect dat bepaald of een website goed te gebruiken is door bezoekers is de schaalbaarheid of responsiveness. Veel websites worden bezocht vanaf een smartphone of tablet. Deze hebben een kleiner scherm dan een computer of laptop en hebben vaak een touchscreen, waardoor de website op die apparaten anders gebruikt worden. Het is daarom belangrijk dat websites zo gemaakt zijn dat ze het apparaat waarop de website wordt opgeroepen herkent en zich daaraan aanpast. 116 van de werkende websites in de glasbranche heeft een schaalbare website.

Gebreken

Uit de cijfers van Telefoonboek.nl blijkt dat de meeste bedrijven in de glasbranche nog stappen moeten maken op het gebied van websites. De meeste bedrijven hebben geen werkende website. De websites die wel werken zijn vaak onvoldoende beveiligd of niet schaalbaar. Peter, Manager van Places Websites, benadrukt het belang van een goed werkende website. "Met een goede website kun je bij klanten meteen een goede indruk maken, het is zonde als je deze kans laat liggen."

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!