Places logo
Menu

80% van de websites van Wellnesscentra en sauna’s niet beveiligd

80% van de websites van Wellnesscentra en sauna’s niet beveiligd

Wellness is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun gezondheid. Nederland stikt dan ook van de wellnesscentra, waaronder veel sauna's. Uit onderzoek van het Nationaal Saunabezoekers Onderzoek blijkt dat jaarlijks zo'n 10% van de Nederlandse bevolking één of meerdere keren per jaar een sauna bezoekt. En dit aantal nam de afgelopen jaren flink toe. Begrijpelijk, want de sauna kan een enorme boost geven aan uw gezondheid. Voordelen zijn onder meer:

  • Verbetering van de algehele doorbloeding
  • Uitscheiden van afvalstoffen
  • Een gezonde huid
  • Diepe ontspanning en vermindering van stress
  • Betere weerstand tegen temperatuurwisselingen
  • Extra vetverbranding
  • Diepere slaap

De afgelopen jaren hebben zich dan ook veel nieuwe aanbieders gemeld. Wellnessspots brengt tegenwoordig jaarlijks een top 10 uit van wellnessresorts in Nederland. Niet alleen worden deze wellnesscentra steeds moderner en gevarieerder, de samenwerkingen met sociale kortingssites als Social Deal en Groupon maken het toegangskaartje steeds betaalbaarder. Daarnaast geven bijna alle grote wellnesscentra de mogelijkheid om online toegangskaarten te kopen. Reden genoeg voor Places Nieuws om te kijken of deze wellnesscentra en sauna's beschikken over klantvriendelijke websites.

Online toegangskaarten bestellen

Websites zijn voor wellnesscentra en sauna's de ideale manier om hun doelgroep te informeren over diensten en prijzen. Hiermee groeit natuurlijk het belang van een veilige en gebruiksvriendelijke website. De beveiliging van persoonsgegevens is dan ook een van de meest besproken eisen.

Heeft de website een SSL-certificaat?

Uw gegevens zijn versleuteld wanneer websites beschikken over een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer en creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Hiermee is informatie die verstuurd wordt naar de website of wordt verzonden vanaf de website beveiligd tegen internetcriminelen. Het SSL-certificaat is daarom een absolute must voor elke commerciële website. U herkent een SSL-certificaat aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de 's' van https in de URL.

Slechts 20% is beveiligd

Op online bedrijvengids Telefoonboek.nl staan in totaal 978 werkende websites van wellnesscentra geregistreerd. Uit de analyse blijkt dat slechts een magere 20% hiervan is beveiligd met een SSL-certificaat. 4 van de 5 websites zijn dus niet goed beveiligd tegen persoonsgegevens. Een relatief hoog percentage voor een branche waarin websites zo'n belangrijke rol spelen in het aantrekken van bezoekers.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook de gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk element van een moderne website. Een belangrijk onderdeel hierbij is responsiveness. Een website is responsive wanneer het zich aanpast aan het scherm waarmee potentiële klanten uw website bezoeken. Zij kunnen de website zo snel en overzichtelijk bekijken vanaf hun smartphone of tablet.

Van de 470 geanalyseerde websites blijkt een kleine 30% responsive. Het merendeel van de websites is dus niet mobielvriendelijk. Dit heeft bijvoorbeeld gevolgen voor de vindbaarheid van de websites, maar het schrikt vooral websitebezoekers af.

Conclusie onderzoek

Een SSL-certificaat en een gebruiksvriendelijke website zijn een echte must. Slechts een klein deel van de websites blijkt aan deze voorwaarden te voldoen. Een veilige en gebruiksvriendelijke website wordt steeds belangrijker. Heeft u een wellnesscentrum of sauna? Check dan of uw website voldoet aan de eisen. Zo loopt u geen potentiële klanten mis en bent u bovendien online beter vindbaar via zoekmachines:

"websitebezoekers worden gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken. Daarnaast hecht Google steeds meer waarde aan online beveiliging van websites en ook het bezit van een SSL-certificaat heeft invloed op de ranking van zoekresultaten. Daarom is het van belang dat websites hier aan voldoen.", aldus J. Rutten, manager van Places Websites.


Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!