Menu

Artikelen van Dennis Arns

Als ondernemer altijd en overal op de hoogte met Places Nieuws

Dennis Arns

  • d.arns@telefoonboek.nl
  • 024-8200618
  • Telefoonboek B.V. Oranjesingel 76
    6511 NZ Nijmegen

Over

Dennis schreef gedurende een half jaar artikelen op de Places blog voor ondernemend Nederland.
75,6K
views
376
artikelen
18
reacties
Dennis Arns
Uw website
7 juli 2017

Bijna helft boekhandels geen werkende website

De vakantieperiode is weer aangebroken en dat vormt voor veel mensen een mooie gelegenheid om een boek te lezen en te ontspannen. Dat Nederlanders graag een boek lezen, blijkt uit de toenemende vraag naar zowel hardcopy boeken als digitale boeken. Om te voldoen aan deze klantbehoeftes is het van belang dat klanten online een bestelling kunnen plaatsen en boekhandels deze mogelijkheid aanbieden. Daarnaast zijn steeds meer mensen in het bezit van een e-reader waarvoor zij e-books willen downloaden. Wij vroegen ons daarom af hoe het staat met de online aanwezigheid van Nederlandse boekhandels. Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende en responsive websites van Nederlandse boekhandels. Onderzoek In totaal werden 2245 boekhandels uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht. Hierbij werd gekeken naar het aantal bedrijven met een werkende website en werden URL's zonder werkende pagina niet meegeteld. Bij 1181 boekhandels bleek sprake te zijn van een werkende website, wat neerkomt op 52,6%. Hoewel iets meer dan de helft van de boekhandels een werkende website bezit, is dit voor 47,4% niet het geval. Daarmee is er voor een aanzienlijk deel van de bedrijven nog ruimte voor verbetering. Responsiveness Daarnaast is er gekeken naar het aantal werkende websites met een responsive design. Bij een responsive design beweegt de website automatisch mee met de schermgrootte van het apparaat waarop deze getoond wordt. Daarmee is de website bruikbaar en leesbaar op elk apparaat dat wordt gebruikt. In totaal bleek 97,9% van de werkende websites ook een responsive website te hebben. Dat is een uitstekend percentage en betekent dat de meeste werkende websites ook naar behoren werken op zowel desktop als mobiel en tablet. Kansen Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, denkt dat boekhandels op de goede weg zijn, maar de online aanwezigheid verder verbeterd kan worden. "Zeker nu de vraag naar boeken en e-books toeneemt, kan het hebben van een bedrijfswebsite een goed en aanvullend verkoopkanaal zijn voor boekhandels. Zo bieden boekhandels als AKO en Bruna voor de meeste boeken zowel een hardcopy als e-book versie aan op hun website. Daarnaast kunnen klanten naast het plaatsen van bestellingen, bijvoorbeeld ook een persoonlijke boekenlijst opstellen en persoonlijke aanbevelingen ontvangen."

Dennis Arns
Insights
5 juli 2017

Haarlem zoekt online naar Youtuber Yarasky

Haarlem: een stad die bekend staat om haar monumenten, hofjes en Haarlemse bloemenmeisjes. Daarnaast is Haarlem een stad met vele evenementen en bedrijvigheid. Telefoonboek.nl vroeg zich daarom af waar Haarlemmers geïnteresseerd in zijn en online naar zoeken. Daarom kijken we in deze editie naar het zoekgedrag van de gemeente Haarlem via desktop en mobiel. Telefoonboek De top drie via Telefoonboek.nl varieert enigszins voor desktop en mobiel. Zo zocht Haarlem via desktop het meest naar de contactgegevens van Huisartsenpraktijk Peters (889). Via mobiel zocht men het afgelopen jaar het meest naar de contactgegevens van Youtuber & Streamer Yarasky (1688). Dat is erg verrassend, aangezien de meeste zoekopdrachten via Telefoonboek.nl gericht zijn op bedrijven en in mindere mate op personen. De contactgegevens van de 21-jarige Yarasky werden eveneens via desktop vaak gezocht (875), evenals de contactgegevens van de Gemeente Haarlem (717). Via mobiel zocht men verder naar de contactgegevens van Ikea Haarlem (772) en Restaurant Parck (587). Openingstijden Op Openingstijden.com verschillen de zoekopdrachten van desktop en mobiel enigszins. Daarentegen zijn de openingstijden van Primark Haarlem zowel op desktop (867) als mobiel (2425) het vaakst gezocht. Dit is nogal opvallend, aangezien er geen Primark in Haarlem gevestigd is, maar wel in Hoofddorp. Waarschijnlijk wordt deze zoekopdracht uitgevoerd, aangezien Haarlem in de omgeving ligt en meer bekend is dan Hoofddorp. Daarnaast werd er via desktop veel gezocht naar de openingstijden van Cartridge World Haarlem (334) en de openingstijden van de bibliotheek (325). Via mobiel zocht men daarnaast voornamelijk naar winkels als New Yorker (755) en Scapino (684). Telefoonboek.nl Desktop Mobiel 1. Huisartsenpraktijk Peters Youtuber Yarasky 2. Youtuber Yarasky Ikea Haarlem 3. Gemeente Haarlem Restaurant Parck 4. Fotovak Engel B.V. Politie Haarlem Koudenhorn 5. Ikea Haarlem Pathé Haarlem 6. Pathé Haarlem Gemeente Haarlem 7. JenS Revalidatieservice Kennemerland B.V. Golden Rose Cosmetics B.V. 8. Politie Haarlem Koudenhorn Belastingkantoor 9. Reclassering Nederland Handhaving openbare omgeving 10. Handhaving openbare omgeving CeX Haarlem Openingstijden.com Desktop Mobiel 1. Primark Haarlem Primark Haarlem 2. Cartridge World Haarlem New Yorker 3. Bibliotheek Scapino 4. Scapino Haarlem Shisha Lounge 5. UWV werkbedrijf Chef's Burger 6. Molekamp Modelbouw Hanzade Mode B.V. 7. Fotovak Engel B.V. Bart Smit 8. Mediamarkt Haarlem De Bijenkorf 9. De Sampler - Patchwork en Quilting Indonesisch Afhaalcentrum Terang Boelan 10.Apotheek Apotheek

Dennis Arns
Uw website
3 juli 2017

Merendeel Nederlandse drogisterijen heeft een eigen website

Anno 2017 zijn de meeste producten online te verkrijgen. Zo bieden websites als Bol.com een uitgebreid assortiment aan variërend van tuingereedschap en boeken tot verzorgingsproducten. Maar wanneer het aankomt op persoonlijke verzorging, koopt men deze producten dan niet liever bij een specialist, zoals een drogisterij? Om een concurrentievoordeel te behouden lijkt het noodzakelijk dat drogisterijen niet alleen offline, maar ook online aanwezig zijn zodat de klant vanaf de bank producten kan bestellen. Om deze reden onderzocht Telefoonboek.nl het aantal werkende en responsive websites van Nederlandse drogisterijen. Onderzoek In totaal werden 3263 drogisterijen uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht op een werkende website. Bedrijven die in het bezit zijn van een URL, maar zonder werkende webpagina, werden niet meegerekend in dit onderzoek. In totaal werden 1825 werkende websites gevonden, hetgeen neerkomt op 55,9%. Dit betekent dat het merendeel van de Nederlandse drogisterijen online aanwezig is via een website. Hoewel er nog ruimte voor verbetering mogelijk is binnen deze branche, is het een goede ontwikkeling dat deze bedrijven inspelen op online behoeftes van (potentiële) klanten. Responsive Het testen van het aantal werkende websites op responsiveness leverde ook mooie resultaten op. Bij een responsive design is een website gebruiksvriendelijk en leesbaar voor elk apparaat dat gebruik wordt. Dit komt doordat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van desktop, mobiel of tablet. Bij 98,4% van het aantal geteste websites bleek sprake te zijn van een responsive design. Dat kan beschouwd worden als een percentage om trots op te zijn en vormt een voorbeeld voor drogisterijen die hun online aanwezigheid willen verbeteren. Een groot voordeel van een responsive webdesign is de mobiele online vindbaarheid via Google. Door een hogere plaatsing in de Google ranking zijn deze bedrijven beter vindbaar, zeker wanneer men onderweg op zoek is naar een lokale drogisterij. Uiteindelijk zal dit bijdragen aan een verbetering van de klantbeleving en daarmee hogere verkoopcijfers. Ontwikkelingen Het hebben van een bedrijfswebsite biedt drogisterijen vele mogelijkheden. Op deze manier kunnen zij aanbiedingen plaatsen, klantcontact onderhouden en online verkopen. Het onderzoek toont veelbelovende resultaten denkt Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Drogisterijen lijken zich ervan bewust te zijn dat niet alleen offline, maar ook zeker online aanwezigheid én de combinatie hiervan een grote bijdrage levert aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen". Hoewel steeds meer webshops verzorgingsproducten en geneesmiddelen verkopen, zijn er ook online kansen voor drogisterijen.

Even geduld alstublieft...