Places logo
Menu

Zo verkoop je meer producten met Google My Business en WooCommerce

Zo verkoop je meer producten met Google My Business en WooCommerce

Tijdens het shoppen op Google krijg je vaak producten te zien in een kadertje. Hier staat dan de naam van het product bij, de prijs en de aanbieder. Zo kan je makkelijk door de producten scrollen met alle belangrijke informatie in een oogopslag. Mocht je een bepaald product interessant vinden, dan klik je op het kader en word je meteen doorverwezen naar de productpagina. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten op deze manier te laten zien. Niet alleen vergroot de zichtbaarheid van het bedrijf en de producten, maar is het ook makkelijker om te begrijpen wat klanten willen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de statistieken van je producten te bekijken waarin te zien is hoeveel mensen het product hebben bekeken, hoeveel erop hebben geklikt en nog veel meer.

Google Merchant Center

Google heeft een extensie waarbij je producten op deze manier worden getoond, genaamd Google Merchant Center. Hierbij kan je je productassortiment gratis uploaden met alle nodige informatie. Je producten worden dan zichtbaar als iemand binnen die categorie zoekt op Google Zoeken. Wel moet je het gehele assortiment handmatig invullen, wat erg veel tijd kan kosten.

Voor extra zichtbaarheid kun je gebruik maken van Google Ads. Dat zijn doelgerichte advertenties die tevoorschijn komen bij het zoeken binnen een bepaalde categorie. Hiermee kun je bijvoorbeeld je product bovenaan de productenlijst zetten en meer klanten bereiken. Voor Google Ads moet je echter wel betalen.

WooCommerce

Een van de grootste bedrijven die zich bezighoudt met dit soort listings is WooCommerce. Dit is een platform dat je helpt om je producten online te verkopen, ook wel e-commerce genoemd. Met WooCommerce kun je makkelijk en snel een webshop opzetten in WordPress, het meest gebruikte systeem voor contentmanagement ter wereld. Via WooCommerce kun je makkelijk veilige betalingen regelen, je zichtbaarheid analyseren, producten verzenden, klanten laten boeken of reserveren en nog veel meer. Je producten worden weergegeven op verschillende platformen, zoals Google Zoeken, Google Shopping, Gmail en YouTube.

Google My Business koppeling

Wanneer je je WooCommerce account koppelt aan je bedrijfsprofiel, kunnen ook jouw producten worden weergegeven zoals bij Google Merchant Center. Bij het koppelen is het belangrijk dat je zowel een WooCommerce account hebt, als een Google My Business profiel. Na het koppelen worden je gegevens van WooCommerce automatisch gesynchroniseerd met je Google My Business profiel, waardoor je je assortiment niet meer handmatig hoeft in te vullen.

Places

Ook Places maakt gebruik van WooCommerce. Zo kunnen wij een account voor je aanmaken op WooCommerce, je gegevens aanvullen en je profiel koppelen met Google My Business. Ook kunnen we advies geven over welke extensies het meest effectief zijn voor je bedrijf. Wij zorgen voor je online marketing, terwijl jij kunt focussen op je bedrijf.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!