Places logo
Menu

Wifi-verbindingen worden veiliger dankzij nieuw veiligheidsstandaard

Wifi-verbindingen worden veiliger dankzij nieuw veiligheidsstandaard

De Wi-Fi Alliance heeft bekend gemaakt dat er nieuwe verbeteringen en eigenschappen worden geïntroduceerd voor wifi-verbindingen zodat ze veiliger worden.

WPA2

Wi-Fi Protected Access (WPA) is het veiligheidssysteem waar wifi-verbindingen gebruik van maken. Wanneer een draadloze internetverbinding voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en andere eisen van de Wi-Fi Alliance, dan krijgen de apparaten die gebruik maken van de verbinding het Wi-Fi certificatielabel. Vandaar dat er naar draadloze verbindingen altijd verwezen wordt met wifi.

WPA2 is de huidige veiligheidsstandaard van wifi-verbindingen. De Wi-Fi Alliance heeft laten weten dat zij de eigenschappen van de verbinding gaan uitbreiden en versterken waardoor wifi-verbindingen meer veiligheid leveren. Het gaat vooral om de openbare verbindingen die wel wat extra beveiliging kunnen gebruiken. Gebruikers van een openbaar netwerk kunnen namelijk nog wel eens slachtoffer worden van cyberaanvallen zoals de diefstal van persoonsgegevens.

De nieuwe WPA3

Er zullen in 2018 vier mogelijkheden worden geïntroduceerd die deel uitmaken van de nieuwe WPA3-verbinding. Zowel persoonlijke als zakelijke wifi-netwerken kunnen profiteren van de geüpdatete verbindingseigenschappen. Ze zorgen voor een robuuste beveiliging, zelfs wanneer iemand een wachtwoord heeft die niet complex genoeg is.

Ook zullen apparaten met weinig tot geen display (een beeldschermpje bijvoorbeeld) gemakkelijker verbinding kunnen maken met wifi-netwerken. Met de opkomst van smart-objecten krijgen steeds meer apparaten en andere voorwerpen een internetverbinding. De Wi-Fi Alliance speelt in op deze trend in met de WPA3.

Een andere eigenschap van de nieuwe verbinding is extra bescherming voor de privacy van gebruikers die verbonden zijn met een openbaar wifi-netwerk. Openbare wifi-spots worden daardoor veiliger en de kans dat hackers misbruik kunnen maken van een openbaar netwerk wordt een stuk kleiner.

Tot slot introduceren zij de 192-bit security suite. Hiermee worden wifi-netwerken die een sterkere beveiliging nodig hebben extra beschermd. Hieronder vallen netwerken van onder andere de overheid, Defensie en de industrie.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!