Places logo
Menu

Webwinkels: een bloeiende markt

Webwinkels: een bloeiende markt

Hoe vaak koopt u nog iets in de winkel? Bestelt u niet ook regelmatig een pakketje vanaf uw luie stoel? En doet u de inkopen voor uw onderneming nog werkelijk in een echte winkel? Juist. Webwinkels zijn in en echte winkels zijn uit. Niet overtuigd? De cijfers laten het zien!

Een flinke groei

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org heeft vorige week een nieuw onderzoek uitgebracht. Hieruit is gebleken dat webwinkels in 2015 flink meer hebben verkocht dan in de jaren daarvoor. Om precies te zijn steeg het aantal aankopen op 17 procent en groeiden de bestedingen met 16 procent. Dit is een enorme hoeveelheid, en laat zien wat de populariteit is van deze groeiende branche.

Eten en drinken

Wat wordt er dan vooral online verkocht, waardoor de webshops het tegenwoordig zo goed doen? Op nummer één staat de verkoop van eten en drinken. Mensen bestellen regelmatig eten thuis of gaan niet meer voor hun dagelijkse boodschappen naar de supermarkt. In totaal hebben consumenten vorig jaar ruim 40 procent meer aan eten en drinken besteld dan in het jaar daarvoor! In euro's komt dit neer op een totaalbedrag van maarliefst 600 miljoen. Daarnaast is er flink geld uitgegeven aan speelgoed en kleding. Sinterklaas- en kerstcadeaus worden dikwijls online besteld, en ook uw nieuwe outfit scoort u steeds vaker vanaf uw computer.

Ook een website?

Klinkt aantrekkelijk? Ook u kunt met uw eigen website aan de slag. U zult niet de eerste zijn die met de trend meegaat en zijn fysieke winkel omzet in een online zaakje. Voor tips voor het opzetten van een webwinkel kunt u een kijkje nemen op de Places blogpagina, lees hier bijvoorbeeld een stappenplan. Heeft u nog geen bijpassende website? Schakel het team van Places in! Wij maken direct en naar uw wensen een website, zodat u met een goede start aan de slag kunt!

Meer weten? Neem voor vrijblijvend advies contact op met onze servicedesk via 024 - 3555 299. We helpen u graag op weg!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!