Places logo
Menu

We kopen steeds vaker boeken online, maar zijn deze websites wel goed beveiligd?

We kopen steeds vaker boeken online, maar zijn deze websites wel goed beveiligd?

Eén van de mooiste boekhandels ter wereld is Livraria Lello, in Porto. Het is de oudste boekenwinkel van de stad en is in 1906 opgericht. Ook in Nederland kennen we een boekhandel op zo'n prachtige locatie, in de Dominicanenkerk in Maastricht. Liefhebbers van architectuur kijken hier hun ogen uit en ook voor boekenwurmen is dit de place-to-be. Snuffelen tussen alle boeken en in alle rust de pagina's doorbladeren. Ondanks dat online lezen in opkomst is, moeten we de waarde van het papieren boek niet onderschatten. Liefhebbers van het papieren boek bestellen deze wel steeds vaker online. Hoe is het met de beveiliging van websites van boekhandels gesteld? Places Nieuws zocht het voor je uit.

HTTPS beveiliging

Voor dit onderzoek zijn 1308 websites bekeken. Hiervan was iets meer dan de helft (50,1%) goed beveiligd. Een goede beveiliging houdt in dat er HTTPS voor de website-url staat en er een groen hangslotje in de adresbalk staat. Bij gebruik van HTTPS wordt de data die wordt verstuurd versleuteld. Login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens kunnen veilig gebruikt worden op websites die goed beveiligd zijn.

Belang van een SSL Certificaat

Een groot deel van de websites (49,9%) was echter niet goed beveiligd. Om een website van HTTP naar HTTPS om te zetten moet een SSL Certificaat geïnstalleerd worden. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser waardoor de gegevens beveiligd worden. 'Het is belangrijk dat mensen die online een aankoop willen doen bij boekwinkels er zeker van zijn dat hun gegevens beschermd zijn. Voor veel bedrijven is er ruimte voor verbetering' zegt Peter, manager van Places Websites.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!