Places logo
Menu

Veiligheidsadviseur VS geeft Noord-Korea de schuld van WannaCry-virus

Veiligheidsadviseur VS geeft Noord-Korea de schuld van WannaCry-virus

Tom Bossert, veiligheidsadviseur van Donald Trump, heeft Noord-Korea beschuldigd van het verspreiden van het WannaCry-virus. Dit virus teisterde eerder dit jaar wereldwijd meer dan 230.000 computersystemen waardoor hele netwerken platlagen.

De veiligheidsadviseur bespreekt in een opiniestuk voor The Wall Street Journal dat Noord-Korea achter de cyberaanval zat. Bossert levert echter geen concrete bewijzen om zijn claim te onderbouwen.

WannaCry-virus

Het WannaCry-virus was een vorm van ransomware: een hack die kan worden verholpen door de hackers losgeld over te maken - een computersysteem wordt als het ware gegijzeld. Het is ooit eerder gebeurd dat Noord-Korea ransomware verspreidde.

Verschillende ziekenhuizen in Groot-Brittannië waren bijvoorbeeld slachtoffer van het WannaCry-virus waardoor hun gehele systemen platlagen. Na het WannaCry-virus werd Noord-Korea al meteen aangekeken aangezien software-coderingen van het virus ooit eerder gebruikt waren door een Noord-Koreaans hackercollectief.

Een hardere aanpak

Bossert laat weten dat de VS strenger gaat controleren op Noord-Koreaans hackersgedrag en dat zij Noord-Koreaanse cyberaanvallen consequenter gaat aanpakken. Volgens hem heeft de aanval miljarden gekost en is er ook nog een hoop andere schade aangericht die niet in geld uit te drukken is.

Wat het Witte Huis precies van plan is met betrekking tot het harder aanpakken van Noord-Koreaanse cyberaanvallen, dat is nog niet duidelijk.

Foto: Securelist

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!