Veel ruimte voor verbetering bij websites van juweliers

Ondanks de aangescherpte eisen met betrekking tot de privacy van gebruikers, blijkt dat nog steeds veel websites de bescherming van de persoonsgegevens van de gebruikers niet op orde hebben. Een belangrijk onderdeel van deze bescherming vormt het SSL-certificaat, dat aangeeft of de gegevens op een veilige manier versleuteld zijn voor derden. De afgelopen maanden heeft Places Nieuws de SSL-beveiliging van de websites van verschillende branches onder de loep genomen. In dit artikel gaat het om de beveiliging en de schaalbaarheid van de websites van juweliers.

Twee derde van websites onveilig

In totaal staan er 2.910 bedrijven geregistreerd in de categorie "juweliers" in de database van Telefoonboek.nl. Van deze bedrijven blijken er 1.333 over een goed werkende website te beschikken. Het valt op dat slechts een kwart van deze websites (269) is beveiligd door middel van een SSL-certificaat. Dit betekent dat bij het merendeel van de websites van juweliers gegevens van de gebruikers gemakkelijk door derden onderschept kunnen worden. De privacy van de consument is hier dus niet voldoende gewaarborgd.

Websites van tandartsen niet vriendelijk voor mobiele gebruikers

Naast het beschikken over een SSL-certificaat, werd ook de gebruiksvriendelijkheid van de websites van de juweliers onderzocht. Met het toenemende gebruik van smartphones en tablets, is het belangrijk dat websites zich aan verschillende formaten van schermen aan kunnen passen. Dit wordt ook wel schaalbaarheid genoemd. Door schaalbaar te zijn is alle informatie op een website in een opslag zichtbaar voor de gebruiker. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 35% van de websites van juweliers goed te bereiken is met mobiele apparaten. De rest is niet schaalbaar. Het blijkt dus dat er nog veel ruimte voor verbetering is bij de websites van juweliers, zowel op het gebied van beveiliging als schaalbaarheid.

Wat is een SSL-certificaat precies?

Een Secure Sockets Layer (SSL) is een beveiligende laag tussen de server van een website en de internetbrowser. Deze beveiligt de gegevens van de gebruiker en versleutelt deze, zodat derden hier geen misbruik van kunnen maken. Een website met SSL-certificaat kunt u herkennen aan de URL, die begint met "https" in plaats van "http". Ook staat er naast de URL vaak een groen hangslot, wat duidt op het beschikken over een SSL-certificaat.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!