Places logo
Menu

Veel geregistreerde domeinnamen nog zonder website

Veel geregistreerde domeinnamen nog zonder website

Bij het surfen op het web komt het meer dan eens voor dat de ingetoetste domeinnaam wel geregistreerd is, maar geen werkende website bevat. Je belandt dan weliswaar op de digitale plaats van bestemming, alleen wordt deze bestemming niet in gebruik genomen door de officiële bewoners. Dat kan frustrerend zijn voor de bezoeker en soms voor partijen die eventueel interesse hebben in dezelfde domeinnaam. Telefoonboek.nl zocht uit in welke branches zich de meeste boosdoeners hiervan bevinden.

Geparkeerde URL"s

Uit het onderzoek van Telefoonboek kwamen 133.544 unieke Nederlandse domeinnamen van bedrijven naar voren die weliswaar geregistreerd zijn, maar geen echte website bevatten. Erg zonde, gezien het hier eigenlijk loze URL"s betreft; ze worden immers niet gebruikt.

Branches

Verreweg de meeste van deze domeinnamen komen voor in de organisatieadviesbranche: maar liefst 11.773 gevallen hebben hier geen werkende website. Verder scoren ook software-aanbieders (7668) en webshop/postorderbedrijven (8425) hoog wat betreft websiteloze domeinnamen. Dit zou kunnen komen doordat een domeinnaam soms al gereserveerd wordt voordat er überhaupt al een start is gemaakt met het bedrijf. Wanneer er toch van dat idee wordt afgezien, zitten de aanvragers van de website soms één of meerdere jaren vast aan de aanbiedende hostingpartij. Branches die veel minder van dit soort klachten hebben zijn onder andere zorgverzekeringen (1), goede doelen (2) en datingssites (2).

Zonde

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl zegt hierover: "Het is natuurlijk erg zonde wanneer geregistreerde URL"s niet op de juiste manier gebruikt worden. Ondernemers betalen tientallen euro"s voor iets waar ze eigenlijk niets mee doen. Klanten treffen een lege website aan waar ze vrij weinig mee kunnen. Het bouwen van een website hoeft niet moeilijk te zijn, dit kan vaak ook op een goedkope en eenvoudige manier."

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!