Places logo
Menu

Meer dan 22% websites gebruikt WordPress

Meer dan 22% websites gebruikt WordPress

Ook wanneer u niet thuis bent in HTML of PHP kunt u vrij eenvoudig een website onderhouden. WordPress is bijvoorbeeld een makkelijke manier om uw eigen webpagina vorm te geven en bij te houden. Maar hoe populair is dit systeem? Telefoonboek.nl bekeek de statistieken en zette ze voor u op een rijtje.

Wat is WordPress?

WordPress is een gratis Content Management Systeem (CMS) waarmee gemakkelijk een website onderhouden kan worden, zonder dat daar een HTML of PHP-code voor gebruikt hoeft te worden. Het systeem schrijft de code zelf voor de gebruiker, waardoor deze enkel de content hoeft te produceren en te plaatsen. Vroeger werd het systeem vooral gebruikt voor blogs, maar tegenwoordig draaien er al veel websites en zelfs webshops op WordPress.

Onderzoek

Telefoonboek.nl onderzocht 425.0848 URL"s. Daarvan werd bij 93.867 gevallen het systeem WordPress gedetecteerd, hetgeen neerkomt op 22,08% van de websites. Dat is een flink aandeel: meer dan één op de vijf websites draait dus op WordPress.

Provincie

Gekeken naar het percentage websites dat WordPress gebruikt per provincie, komt Utrecht naar voren als grote winnaar: hier draait meer dan een kwart van de websites op dit Content Management Systeem (25,53%). Ook in Noord-Holland wordt het systeem meer dan één op de vier keer gebruikt (25,39%). In Limburg en Zeeland wordt er relatief gezien het minst gebruik gemaakt van WordPress: hier werd het systeem slechts bij 18,69% en 18,33% van de websites gedetecteerd.

Percentage WordPress-gebruik per provincie

Utrecht, 25.53%

Noord-Holland, 25.39%

Overijssel, 24.02%

Friesland, 23.61%

Groningen, 23.56%

Gelderland, 22.76%

Zuid-Holland, 22.73%

Flevoland, 22.00%

Noord-Brabant, 21.79%

Drenthe, 20.62%

Limburg,18.69%

Zeeland, 18.33%

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!