Places logo
Menu

Telefoonboek onderzoekt: aandeel Magento bij webshops

Telefoonboek onderzoekt: aandeel Magento bij webshops

E-commerce is al een aantal jaren terrein aan het winnen ten opzichte van fysieke winkels. Voor ieder product is inmiddels wel een degelijke webwinkel te vinden. Maar op welk hostingsysteem draaien deze winkels? Magento wordt gezien als één van de meest populaire webshopsystemen van dit moment. Onder andere de webshops van de KLM en de ANWB draaien al op dit systeem. Als we de uitgever zelf moeten geloven zijn de mogelijkheden van Magento eindeloos. Telefoonboek.nl onderzocht hoe populair deze hostingpartij nu daadwerkelijk is en zette de voor- en nadelen op een rijtje.

Voor- en nadelen

Magento is een systeem waarop webshops kunnen draaien. Hiermee kan vrij eenvoudig een professionele website opgezet worden. Het kan door een programmeur (met enige kennis) volledig aangepast worden aan de wensen van een webshop. Bovendien biedt het ondersteuning voor verschillende talen en valuta, en sluit het aan op betalingsmogelijkheden als iDeal. Wel heeft het platform zoveel mogelijk heden, dat het voor de beginnende webshophouder lastig kan zijn om er wegwijs in te worden.

Onderzoek

Telefoonboek onderzocht 18.751 webshops uit haar database. Hierbij werd bij 1234 webshops Magento gedetecteerd, hetgeen neerkomt op 6,2% van de webshops. Dat is vrij weinig, zeker wanneer het wordt afgezet tegenover het internationale marktaandeel. "Internationaal gezien is Magento één van de grootste hostingpartijen" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "De mogelijkheden van het systeem zijn enorm, gek eigenlijk dat er niet meer bedrijven mee werken."

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!