Places logo
Menu

Te weinig aandacht voor belang van beveiliging mobiele telefoons

Te weinig aandacht voor belang van beveiliging mobiele telefoons

Het aantal Nederlanders dat in het bezit is van een smartphone groeit nog ieder jaar. Uit onderzoek van accountants- en advieskantoor Deloitte blijkt dat maar liefst 93 procent van de Nederlandse bevolking in het bezit is van een smartphone. Een goede beveiliging van het toestel is uiterst belangrijk. Beveiligingssoftware is cruciaal om virussen en cybercriminaliteit te voorkomen. Zonder beveiliging zouden zowel privé als zakelijke gegevens in andermans handen terecht kunnen komen, iets wat geen enkele ondernemer wenst.

Beveiliging mobiele telefoons

Vandaag heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de tweede editie van de Cybersecuritymonitor voor 2018 uitgebracht. Hieruit blijkt dat mobiele telefoongebruikers lang niet altijd beveiligingssoftware op hun toestel hebben geïnstalleerd. Bijna een kwart van de ondervraagden heeft helemaal geen beveiliging op hun toestel. Daarnaast is het aantal ondervraagden dat niet weet of de mobiel goed beveiligd is even groot. In een wereld waarin het smartphonegebruik zo groot is, zijn dit min of meer zorgwekkende uitkomsten. Uitkomsten waardoor we met onze neus op de feiten worden gedrukt: we beveiligen onze telefoons niet voldoende.

Voorkomen is beter dan genezen

Tegenwoordig wordt het belang van een goede beveiliging steeds vaker vanuit verschillende instanties onder de aandacht gebracht. Wie niet wil dat zijn of haar gegevens zomaar in andermans handen terecht komen, kan maar beter voor goede beveiligingssoftware zorgen Wanneer er sprake is van diefstal, een virus of een poging tot cybercriminaliteit, zorgt deze software ervoor dat jouw gegevens veilig zijn. Voorbeelden van goede beveiligingssoftware voor jouw telefoon zijn ESET, Bitdefender, Norton, Avast en McAfee.

Hoe goed is jouw toestel beveiligd?

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!