Places logo
Menu

Taxiritten en maaltijden bestellen in één app: Uber voegt diensten samen

Taxiritten en maaltijden bestellen in één app: Uber voegt diensten samen

Als u aan Uber denkt, denkt u waarschijnlijk aan die app waar u een autorit kunt vinden. Inmiddels is ook Uber Eats, de app waarmee u eten kunt bestellen, in een aantal grote Nederlandse steden een begrip. Op het moment gaat het nog om twee verschillende apps, maar hier komt dit jaar nog verandering in. Het bedrijf kondigde dat gister aan tijdens een conferentie in San Francisco.

Besturingssysteem voor het dagelijks leven

Gebruikers die de nieuwe app openen krijgen de keuze voor het bestellen van een rit of een maaltijd. Een voorloper op de gecombineerde app is al verkrijgbaar, maar daarbij staat Uber Eats onderaan en wordt de nadruk gelegd op de autoritten. In de nieuwe versie is voor beide onderdelen evenveel ruimte. Waarom Uber hiervoor kiest? Zo wordt de app een "besturingssysteem voor het dagelijks leven", vertelt CEO Dara Khosrowshahi.

Veiligheid centraal

In deze nieuwste versie van de Uber-app zijn ook verbeteringen doorgevoerd op het gebied van veiligheid. Zo kunnen gebruikers kiezen voor een verificatiesysteem met een pincode. Voordat de gebruiker instapt bij de bestuurder, geeft hij deze code door. Op deze manier wil Uber voorkomen dat iemand in de verkeerde auto stapt.. Daarnaast geeft de nieuwste versie van de app een notificatie als u wordt afgezet naast een fietspad, zodat u bij het uitstappen niet per ongeluk iemand raakt met de deur. Handig!

Mogelijke uitbreidingen

Het blijft niet alleen bij taxiritten en maaltijden. Uber wil haar dienstenpakket verder uitbreiden met nieuwe mobiliteitsmogelijkheden. . Zo is in enkele steden in de Verenigde Staten het bijvoorbeeld al mogelijk om informatie over het openbaar vervoer op te vragen in de app.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!