Places logo
Menu

Steeds vaker online aankopen bouwmarkten: zijn deze websites goed beveiligd?

Steeds vaker online aankopen bouwmarkten: zijn deze websites goed beveiligd?

Klussers kunnen steeds vaker op de website van een bouwmarkt terecht om online aankopen te doen. Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy blijkt dat twee op de vijf consumenten het liefst klusmaterialen online aanschaffen via de webshop van een bouwmarkt als GAMMA, Praxis of Hornbach. Het online aanbod is vaak groter, producten zijn goedkoper verkrijgbaar en een online aankoop is gemakkelijker dan een aankoop in een fysieke winkel. Voor websites is het belangrijk om goed beveiligd te zijn, om te voorkomen dat persoonlijke gegevens van klanten onderschept worden. Telefoonboek.nl deed onderzoek naar de beveiliging van websites van bouwmarkten en zette de resultaten op een rij.

SSL beveiliging

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer. Dit houdt in dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser, waardoor de gegevens van de gebruiker beveiligd worden. Door de beveiligde verbinding worden de gegevens van websitebezoekers versleuteld en kunnen ze niet door derden ontcijferd worden. Voor websitebezoekers is een website met een SSL-certificaat te herkennen aan het feit dat er 'https' in de URL staat in plaats van 'http' en aan het groene slotje met 'beveiligd' links van de zoekbalk.

Een SSL-certificaat wordt sterk aangeraden voor alle websites waar financiële of persoonlijke details worden gedeeld, zoals wachtwoorden, facturen, adresgegevens of betalingsgegevens.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl zijn 1624 werkende websites van bouwmarkten in Nederland opgenomen. Per website is onderzocht of de startpagina hiervan een SSL-certificaat heeft. Uit onderzoek naar de veiligheid van deze websites blijkt dat de meerderheid van de startpaginas van de websites een SSL-certificaat heeft. 833 van de 1624 websites (51%) zijn namelijk beveiligd middels SSL. Dit betekent dat 49%, ofwel 791 websites, geen beveiligde verbinding heeft.

Ronny Oonk, Manager van Places Websites, vindt dat bouwmarkten goed op weg zijn, maar er zeker nog ruimte is voor verbetering. "Het is belangrijk dat gegevens van websitebezoekers beschermd zijn, vooral wanneer het om webshops gaat. Nu bouwmarkten meer online gaan verkopen, zou het goed zijn als de beveiliging van websites nog meer wordt uitgebreid."

Wilt u graag een professionele website? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!