Places logo
Menu

Steeds meer investeringen in duurzame energie startups in Nederland

Steeds meer investeringen in duurzame energie startups in Nederland

Goed nieuws voor startups in duurzame energie, er is namelijk nog nooit eerder zo veel geïnvesteerd in startups die oplossingen bieden om energietransitie te versnellen. In 2014 haalden de startups 10,8 miljoen aan venture capital op. Dit is risicodragend kapitaal wat wordt gebruik om ondernemingen die hoge risico's lopen te financieren. In 2017 steeg dit bedrag naar 113 miljoen euro. Uit deze toename blijkt dat er veel interesse is in duurzame oplossingen voor energietransitie.

Klimaatdoelen

De toenemende interesse in duurzame oplossingen komt voort uit de klimaatdoelen die tijdens de klimaatconferentie in Parijs zijn opgesteld. Volgens deze doelen moet de CO²-uitstoot verminderd worden, moet meer energie bespaard worden en moet er meer aandacht besteed worden aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Groene startups kunnen Nederland helpen met het behalen van deze doelen. De startups hebben daar echter wel veel investeringen voor nodig én steun van de overheid. De overheid kan namelijk in hun beleid rekening houden met de duurzame plannen.

Groene startups presenteren

StartupDelta heeft in samenwerking met de Postcode Lottery Green Challenge een bidbook gemaakt om een overzicht te geven van de vele groene startups in Nederland. Met het boek hopen de organisaties meer aandacht te krijgen voor de startups zodat er sneller innovatieve oplossingen bedacht en uitgevoerd kunnen worden. In het boek staan zo'n 285 startups die investeringen hard nodig hebben. De startups houden zich onder andere bezig met zonne-energie, energieopslag, energie-efficiëntie en het duurzaam bouwen van huizen en gebouwen. In het boek staat per startup beschreven waar het zich mee bezighoudt en hoe het bedrijf de CO²-uitstoot wil verminderen, daarnaast staat er beschreven in welke fase het bedrijf zich bevindt. Gratia Hydro is een van de startups uit het bidbook, dit bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen en exploiteren van kleine waterkrachtcentrales. Met dit systeem wil het bedrijf op een duurzame manier 100% groene stroom genereren. De startup bevindt zich in de seed stage, een vroege fase met slechts 2 tot 10 medewerkers.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!