Places logo
Menu

Startende ondernemer, dit zijn de 4 redenen om nu nog te beginnen met flexwerken

Startende ondernemer, dit zijn de 4 redenen om nu nog te beginnen met flexwerken

Flexwerken wordt steeds populairder. In 2018 hebben de meeste ZZP'ers (85%) weleens buitenshuis gewerkt. Daarvan werkt een kwart op een flexwerklocatie. Ten opzichte van 2017 brachten ZZP'ers in 2018 gemiddeld 12,9% meer tijd op een flexwerkplek door: gemiddeld 9 uur per week in plaats van 8 uur. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer.

Wat is flexwerken?

Flexwerken is het werken onder flexibele werktijden binnen een flexibele werkomgeving. Dit is met name geschikt voor ZZP'ers en kleine bedrijven. Een flexwerkplek kan de ideale oplossing zijn als je er nog niet aan toe bent om een kantoorruimte te huren. Je kunt dan een flexwerkplek huren in een flexwerkomgeving, ook wel coworking space genoemd. Meerdere bedrijven kunnen hier samen werken en een ruimte delen. Daar zitten meerdere voordelen aan:

1. Netwerken

Doordat je een werkruimte deelt met andere ondernemers leer je hen op een laagdrempelige manier kennen. Bijna de helft van de ZZP'ers vindt het belangrijk om te netwerken. Een werkplek die deze mogelijkheid biedt, biedt veel voordelen voor jou als ondernemer. Of het nu gaat om branchegenoten of ondernemers uit andere sectoren, je kunt hier waardevolle relaties aan overhouden.

2. Nieuwe inzichten

Naast het uitbreiden van je netwerk is ook het sparren met elkaar heel belangrijk. Je kunt altijd leren van elkaar. Vooral als je startende ondernemer bent is dit heel waardevol. Je eigen bedrijf kan groeien door kennis en ervaring van anderen. Op sommige locaties voor flexwerken is het gebruikelijk dat aanwezigen contact hebben met elkaar. Je helpt elkaar met vraagstukken en wisselt gedachten over issues. Deze frisse blikken kunnen tot nieuwe inzichten leiden. Dit kan zeer nuttig voor je eigen bedrijf zijn.

3. Rust

Iedere flexplek heeft zijn eigen charme. Naast plekken waar je kunt sparren, zijn er ook plekken waar het niet gebruikelijk is om met andere ondernemers in contact te zijn. Er zijn genoeg locaties waar iedereen in stilte bezig is met zijn eigen onderneming. De meeste locaties bieden ook privé plekken aan zodat je ongestoord je eigen werk kunt doen. Houd je zowel van rust als van af en toe een gesprek? Wissel het werken op een privé plek af met het werken in een kantoortuin. Zo heb je the best of both worlds.

4. Gasten ontvangen

Flexwerklocaties worden zo inspirerend mogelijk ingericht. Het interieur is te omschrijven als modern, creatief, comfortabel en tegelijkertijd rustgevend. Je kunt in deze ruimtes gefocust aan de slag gaan, een stapje extra zetten en je onderneming naar een hoger niveau tillen. Je kunt hier ook zakenpartners ontvangen in een professionele omgeving. Dat staat een stuk beter dan ze bij jou thuis of in een horecagelegenheid over de vloer te laten komen. Een representatieve omgeving zal ervoor zorgen dat de partner een betere indruk krijgt. Hetzelfde geldt wanneer je freelancers uitnodigt om voor jou te komen werken.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!