Places logo
Menu

Snel en eenvoudig boekhouden als zzp’er of ondernemer? Gebruik een boekhoud-app!

Snel en eenvoudig boekhouden als zzp’er of ondernemer? Gebruik een boekhoud-app!

De boekhouding staat voor veel ondernemers synoniem voor een vervelende, tijdrovende verplichting. Want hoe goed uw zaken ook gaan, u dient precies bij te houden wat u doet. Grote organisaties vangen die vaak gemakkelijk op met fulltimers of zelfs hele afdelingen. De wat kleinere ondernemer moet dit echter vaak zelf doen. Een tijdrovende, vaak onderschatte klus.

Gelukkig zijn er organisaties die boekhouden makkelijker maken. Ze ontwikkelen online software programma's en koppelen deze aan apps, waarmee u met uw smartphone of tablet gemakkelijk uw resultaten bijhoudt, facturen verstuurd en uw BTW-aangifte doet. Zzp'ers of ondernemers zijn dankzij deze technologie vrij om zaken te doen waar en wanneer ze willen. Heeft u zelf geen zin of tijd om te boekhouden? Besteed het dan uit! Via Koos.nl vindt u de beste boekhouders uit uw regio voor een scherpe prijs. U kunt tot vijf offertes gratis opvragen.

Wat kunt u met een boekhoud-app?

Niet alleen waar en wanneer u wilt, zaken doen is met deze apps eenvoudiger, sneller, nauwkeuriger en veiliger. In eerste instantie richtten de boekhoud-apps zich op het versturen van facturen, het bijhouden van betalingen en het automatisch verzenden van uw BTW-aangifte. Maar de apps bieden steeds meer voordelen. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij:

1. Het bespaart u tijd en (dus) geld

Eén van de belangrijkste voordelen van het digitaliseren van uw boekhouding, is dat u niet meer uren achter uw computer moet zitten om facturen te versturen of de status van betalingen te checken. Digitaal factureren gaat een stuk sneller en de online software maakt het mogelijk om dit te doen waar en wanneer u wilt. Daarbij besparen digitale facturen niet alleen u tijd, ook voor uw klanten is digitaal betalen vaak makkelijker.

Daarnaast bespaart digitaal ten opzichte van traditioneel factureren een hoop print- en verzendkosten. Uit onderzoek blijkt dat digitale betalingen tot 80% goedkoper zijn dan betalingen met papier.

2. Transparanter en efficiënter

Apps maken het mogelijk om betaal- en overboekings-informatie transparant te maken. Zo maakt u de benodigde informatie snel inzichtelijk voor uw partners. Dit maakt de samenwerking transparanter en efficiënter en geeft u als zzp'er of ondernemer de mogelijkheid om u te focussen op andere belangrijke zaken.

3. Eenvoudige BTW-aangifte

De software houdt alle uitgaven voor u bij en berekent automatisch hoeveel BTW u betaalt. De boekhoud-apps bieden de mogelijkheid om, vaak met één druk op de knop, uw BTW-aangifte te versturen.

BTW-alert

Speciaal voor zzp'ers en kleine ondernemers heeft de overheid de app Btw-Alert ontwikkelt. U vult eenmalig uw btw-nummer, aangiftedata en betalingskenmerken in en de app stuurt u vervolgens automatisch een herinnering wanneer u aangifte moet doen, reserveert eventueel tijd in uw agenda en zoekt betalingskenmerken voor u op. De app is bovendien voor meerdere bedrijven tegelijk te gebruiken.

4. Integratie met website en andere systemen

Moderne boekhoud-apps zijn onderdeel van online software programma's. Dit betekent in veel gevallen dat de diensten ook via websites op uw pc beschikbaar is. De app is vaak een aanvullende, geïntegreerde service die het eenvoudig en mobiel maakt. Maar de apps maken het ook mogelijk om andere systemen te koppelen. U kunt bijvoorbeeld uw urenregistratie-software koppelen, zodat de app automatisch de gewerkte uren factureert. Maar ook CRM-software van uw leveranciers of klanten is te koppelen aan uw boekhouding.

5. Extra functies

De apps krijgen steeds uitgebreidere functies. Zo kunt u bijvoorbeeld uw webshop digitaal koppelen aan uw boekhouding zodat u dit niet apart hoeft in te voeren. Daarnaast kunt u niet alleen facturen, maar ook offertes digitaal opstellen en versturen. Maar de apps besparen u niet alleen maar invoerwerk, ze houden ook uw financiële resultaten bij en maken deze altijd en overal inzichtelijk.

Nederlandse boekhoud-apps

Om u wat op weg te helpen zetten we hieronder een aantal Nederlandse aanbieders op een rij:

Myfinance - Dit boekhoudprogramma is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers en starters. Naast de standaardfuncties van factureren bieden ze onder andere winst/verlies en balans rapportages, urenregistratie en gratis extra gebruikers. Bovendien kunt u de software van Myfinance gratis uitproberen zonder beperkingen.

e-Boekhouden.nl - Door vele websites verkozen tot beste boekhouding-app in Nederland. De app is door Appwiki beoordeeld met een 9.3 vanwege de goede online software en de vele koppelingsmogelijkheden. Bovendien is e-Boekhouden.nl de eerste 15 maanden volledig gratis. Hierna betaalt u €7,95 per maand en dit wordt niet automatisch verlengd.

Visma eAccounting - Dit is volgens Appwiki het meest complete boekhoudpakket. U betaalt bij Visma eAccounting €15 per maand. Daarvoor krijgt u onbeperkte boekhouding en facturatie, een mobiele app, gebruiksvriendelijke software en hulp van een uitstekende helpdesk.

Appwiki: slimmer, sneller en productiever ondernemen

Appwiki is een Nederlandse website die u helpt om de beste bedrijfssoftware te kiezen. Ze vergelijken en beoordelen verschillende aanbieders en bieden u stappenplannen om te komen tot de bedrijfssoftware die het beste bij uw onderneming past. Naast advies, brengen ze u vervolgens ook in contact met mogelijke aanbieders.

Dus: maak het uzelf en uw partners gemakkelijk, gebruik een boekhoud-app!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!