Places logo
Menu

Slechts 1 op de 9 stukadoors in Nederland heeft een werkende website

Slechts 1 op de 9 stukadoors in Nederland heeft een werkende website

De stukadoor: een fysiek beroep waarbij veel met de handen gewerkt wordt. Stukadoors en vergelijkbare beroepen zijn meestal erg praktisch georiënteerd en minder bezig met de (online) vindbaarheid van hun bedrijf. Veel stukadoors hebben dan ook geen beveiligde website of helemaal geen website. Platform Places.nl zocht uit hoe het gesteld is met de websites van stukadoors aan de hand van data van Telefoonboek.nl.

Slechts 11% heeft een website

Maar 11% van alle stukadoors in Nederland heeft een website. Dit komt neer op 739 van de 6.742 stukadoorsbedrijven die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl en is dus een erg laag aantal. In dit digitale tijdperk is een website voor een bedrijf van groot belang. Zo kunnen klanten je bedrijf en je contactgegevens snel vinden. Ze komen dan makkelijker in contact met je en kunnen afspraken via bijvoorbeeld een formulier makkelijker ingepland worden.

33% van de websites is beveiligd

Van alle websites is een derde beveiligd. Het gaat hierbij om een SSL-certificaat en de 'https'-verbinding. De soort verbinding is te zien aan de 'https' of 'http' voor een url in de adresbalk. Heeft een website een 'http'-verbinding? Dan is de website niet beveiligd en kunnen gegevens (zoals inloggegevens en bankgegevens) doorgegeven worden aan derde partijen. Een website met een 'https'-verbinding is wel veilig. Deze gegevens kunnen dan niet verspreid worden en dit geeft je klanten een veiliger gevoel. Een beveiligde website heeft een ander voordeel: zoekmachines plaatsen beveiligde websites namelijk hoger in de zoekresultaten dan een website zonder beveiliging.

Weinig responsive websites

In totaal zijn er 134 responsive websites, dat is slechts 18,1% van alle websites van de stukadoors. Een responsive website past zich aan aan het scherm waarop de website bekeken wordt. Is je website niet responsive, dan ziet de website er op je mobiel precies hetzelfde uit als op je desktop. Door de verschillende afmetingen zal dit waarschijnlijk niet optimaal werken. Tegenwoordig worden de meeste websites bezocht vanaf een mobiel apparaat. Een responsive website is dus wel handig.

Beveiligde website nodig?

Heb je als stukadoor nog geen website of geen beveiligde of responsive website maar wil je er na het lezen van dit artikel toch graag aan beginnen? Places.nl kan je bedrijf voorzien van een beveiligde en responsive website.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!