Places logo
Menu

Sinterklaasdrukte op Telefoonboek.nl

Sinterklaasdrukte op Telefoonboek.nl

Het is vandaag 5 december en dat betekent dat veel huishoudens vanavond pakjesavond vieren. In de aanloop naar deze avond zijn veel mensen druk op zoek naar de juiste geschenken. Maar naar welke bedrijven is winkelend Nederland op zoek? En wordt er nog steeds veel geld uitgegeven aan Sinterklaascadeaus?

Speelgoedwinkels meest populair op Telefoonboek.nl

Vergeleken met vorig jaar december, werden er dit jaar meer zoekopdrachten uitgevoerd op de mobiele site van Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Dit ligt in lijn met de huidige trend; een op de drie zoekopdrachten wordt namelijk mobiel gedaan. Daarnaast heeft de lancering van de nieuwe mobiele website van Telefoonboek.nl in augustus, het mobiel zoeken nog makkelijker gemaakt. Met ruim 14.000 weergaven op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com in de afgelopen maand, springt speelgoedwinkel Top1Toys er met kop en schouders bovenuit, gevolgd door Intertoys met 11.000 weergaven. Vergeleken met een 'normale' maand is dit een stijging van ruim 75 procent voor Top1Toys en 50 procent voor Intertoys. Ook naar de gegevens van de Blokker wordt in de afgelopen maand ruim 45 procent meer gezocht dan normaal. Daarnaast bewijzen de cijfers dat parfum een populair cadeau blijft; in de afgelopen maand liggen de zoekresultaten voor de Douglas ruim 40 procent hoger dan normaal. Andere veel gezochte winkels op in de maand december zijn onder andere elektronica winkels, warenhuizen, juweliers en boekenwinkels.

Nederland blijft ondanks crisis kopen

Hoewel in Nederland zwaar economisch weer verkeerd, blijven consumenten veel geld uitgeven aan het Sinterklaasfeest. In totaal is er dit jaar ruim 500 miljoen euro uitgegeven aan cadeaus. Naast populaire cadeaus als chocoladeletters , smartphones, tablets, boeken en films, zijn er een aantal andere producten populair dit jaar. Playstation 4 De nieuwe Playstation is nog maar een paar dagen te verkrijgen in Nederland en is direct razend populair. Niet alleen kinderen hopen deze spelcomputer onder het cadeaupapier te vinden, ook bij volwassenen is hij erg gewild. Furby De Furby is terug van weggeweest. Aan het einde van de jaren 90 waren deze elektrische dieren ook al erg populair bij kinderen. De Furby is wel met zijn tijd meegegaan; zijn ogen geven tegenwoordig licht en er bestaat een app waarmee je de Furby kunt voeden. Bordspellen Bordspellen zijn tijdloos en leuk voor jong en oud. Hoewel de traditionele bordspellen steeds meer concurrenten krijgen van digitale spellen als GTA5 en FIFA 14, vliegen de bordspellen ook dit jaar weer de speelgoedwinkels uit.

Sinterklaas koopt meer bij webshops

Producten worden de laatste jaren steeds vaker via webshops besteld. Consumenten hoeven de deur niet uit en kunnen thuis op hun gemak producten bekijken en bestellen. Ook voor Sinterklaascadeaus lijkt het internet een uitkomst te bieden. In de afgelopen weken hebben webshops bijna de helft meer omzet gedraaid. De prijzen van cadeaus worden op het internet vergeleken en bij de goedkoopste webshops besteld. Consumenten beperken zich dan ook niet tot één webshop, maar verspreiden de Sinterklaasaankopen over soms wel 4 of 5 webshops. Producten die vooral populair zijn bij webshops zijn elektronische gadgets. Bent u al helemaal klaar voor de Sinterklaasavond? U heeft nog een paar uur om uw cadeaus te kopen, dus kijk snel op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com voor winkels bij u in de buurt. Telefoonboek wenst u een hele fijne pakjesavond!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!