Places logo
Menu

Safer Internet Day

Safer Internet Day

Op zeven februari is het Safer Internet Day. Deze dag is in het leven geroepen om, vooral bij kinderen en jongeren, meer bewustzijn te creëren over een veilige omgang met online technologieën en mobiele telefoons. Daarbij leren ze over het waarborgen van online privacy en het tegengaan van cybercriminaliteit. Maar in hoeverre zijn bedrijven bewust van de risico"s van het web? Een website is bijvoorbeeld eenvoudig te beveiligen met een SSL-certificaat, maar lang niet alle bedrijven maken hier gebruik van.

Wat is SSL?

SSL is simpel gezegd een beveiligingsprotocol dat voor een beveiligd kanaal zorgt tussen twee computers, bijvoorbeeld tussen een website en een bezoeker daarvan. Het zorgt ervoor dat de overgebrachte informatie niet door derden bekeken kan worden. Een beveiligde verbinding is simpelweg te herkennen aan de letters "https" en de aanwezigheid van een hangslotje in de adresbalk.

Branches

In een eerdere artikelen van Telefoonboek.nl bleek al dat de beveiliging van verschillende branches te wensen overlaat. Meer dan de helft van de websites van ziekenhuizen, bijna 56%, bleek niet voldoende beveiligd te zijn. Ook de beveiliging van overheidswebsites laat te wensen over: hier bezit een ruime 50% geen SSL-certificaat. De meest schokkende ontdekking werd gedaan bij webshops: bijna 90% van de onderzochte online winkels maakt geen gebruik van een SSL-certificaat.

Gevaren

Het blijkt dat veel bedrijven zich niet bewust zijn van de gevaren die op de loer liggen bij een zwak beveiligde websiteverbinding. Vaak worden persoonlijke gegevens weliswaar via een (externe) beveiligde pagina opgevraagd, maar bij een hoop onderzochte gevallen ontbreekt ook deze optie. "Ik denk dat het gros van de ondernemers zich nu flink achter de oren mag krabben" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Met een eenvoudige handeling, het draaien van een SSL-protocol, ben je van een hoop van de risico"s af. Verontrustend dat zo weinig bedrijven dit ook daadwerkelijk doen."

Het gebruik van een SSL-gecertificeerde website zorgt ervoor dat u en uw bezoekers op een veilige manier informatie uit kunnen wisselen. Wilt u zelf ook een website met een beveiligde verbinding? De aanschaf van een SSL-certificaat is een vrij eenvoudige en goedkope manier om uw website een betrouwbare uitstraling te geven.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!