Places logo
Menu

Ruim 80% van groothandel websites is onveilig

Ruim 80% van groothandel websites is onveilig

Een groothandel is een bedrijf, dat tussen de producenten en detailhandel staat. Eigenaren van bedrijven in de detailhandel moeten zich vaak registreren op de website van een groothandel, waarbij persoonsgegevens worden ingevuld. Voor uw privacy is het van belang dat deze websites veilig zijn, zodat uw gegevens niet toegankelijk zijn voor derden of hackers. Dit is het geval als de website van de groothandel over een zogenoemd SSL- certificaat beschikt. Telefoonboek.nl deed onderzoek of dit ook daadwerkelijk het geval was onder groothandels.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, wat betekent dat er als het ware een beveiligde laag tussen de server van een website en de internetbrowser tot stand wordt gebracht. Hierdoor worden de gegevens, die op deze website worden ingevuld en gedeeld, beveiligd en kunnen hackers of derden hier geen toegang tot krijgen. Een website met SSL-certificaat kunt u herkennen aan de URL die begint met "https" in plaats van "http". Ook staat er naast de URL vaak een groen hangslot, dat duidt op het beschikken over een SSL-certificaat. Vaak krijgen bezoekers ook een waarschuwing als een website bezocht wordt zonder deze beveiligde verbinding. Een SSL-certificaat is dus ontzettend belangrijk voor een goede bedrijfswebsite.

Beveiligde groothandel websites

In de database van Telefoonboek.nl staan 7.636 werkende websites geregistreerd onder de categorie "groothandel". Van deze websites hadden er 6939 geen beveiligde verbinding, wat uitkomt op ruim 80% van alle websites. Slechts 19,4% van de sites beschikte wel over een SSL-certificaat. Echter, het niet beschikken over een SSL-certificaat hoeft niet altijd te betekenen dat het invullen van persoonlijke gegevens onveilig is. Een bedrijf kan ook een andere externe beveiligde verbinding hebben toegepast op pagina"s waar gebruikers persoonlijke gegevens invullen. Uw gegevens zijn op deze pagina"s dan wel beveiligd, maar het nadeel hiervan is dat deze beveiliging niet op de volledige site toegepast kan worden.

Veel ruimte voor verbetering

Van alle websites had ruim 80% geen beveiligde verbinding, wat enorm veel is. Vooral omdat op veel van deze sites bezoekers betaal- en persoonlijke gegevens moeten achterlaten, bijvoorbeeld als ze een bestelling hebben gedaan in de webshop. Doordat deze groothandelaren niet beschikken over een SSL-certificaat brengen ze niet alleen hun eigen bedrijf, maar ook hun klanten in gevaar. Als bedrijf zijnde wil je dit natuurlijk niet op je geweten hebben. Daarnaast zorgt een beveiligde verbinding ervoor dat bezoekers van een website deze als professioneler en betrouwbaarder ervaren in vergelijking met websites waar bezoekers een waarschuwing krijgen van een onveilige verbinding. Een investering in een SSL-certificaat kan dus ook uw bedrijf dus veel voordelen opleveren.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!