Places logo
Menu

Professionaliseer uw website en kies de juiste domeinnaam!

Professionaliseer uw website en kies de juiste domeinnaam!

Wilt u binnenkort een nieuwe website maken? Of heeft u al een website maar gaat u hier graag actiever mee aan de slag, en wilt u uw bestaande website professionaliseren? Dan bent u ongetwijfeld tot de conclusie gekomen dat het allemaal begint met een domeinnaam. En dan natuurlijk het liefst een goede, duidelijke domeinnaam. Maar wat is een domeinnaam precies? Hoe vindt u de perfecte domeinnaam voor uw bedrijf? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Uw adres op internet

Bent u met uw onderneming gevestigd op een fysieke locatie, dan heeft u een fysiek adres. Om uw winkel te bezoeken, is het daarom van belang dat uw klanten weten waar u gevestigd bent. Voor uw website geldt precies hetzelfde. Uw domeinnaam is kort gezegd het adres van uw bedrijf op internet, een link die specifiek aan u gekoppeld is. Bijvoorbeeld www.places.nl of www.telefoonboek.nl. Het grote voordeel: uw domeinnaam kiest u helemaal zelf. U bent niet gebonden aan vaste straten en huisnummers; u kiest zelf hoe u gevonden wilt worden en bakent daarmee uw bedrijf af op internet.

De perfecte domeinnaam: enkele tips

Heeft u al eens gebrainstormd over de juiste domeinnaam voor uw onderneming? Het kan een lastige klus zijn. Misschien is al duidelijk wat uw domeinnaam moet worden, maar weet u niet zo goed of u nu moet kiezen voor .nl of .com. Of de door u bedachte domeinnaam blijkt bezet te zijn, en dus moet u iets anders bedenken. Lees daarom de volgende tips en doe er uw voordeel mee:

  • Houd de domeinnaam kort en overzichtelijk.
    Heeft u een lange bedrijfsnaam, bijvoorbeeld Heldergroen Interieuradvies en Styling? Dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor www.heldergroeninterieuradviesenstyling.nl. Deze domeinnaam is echter aan de lange kant, en gevoelig voor typefouten. Waarom kiest u niet alleen voor "Heldergroen"?
  • Kies de juist extensie
    Of u uw domeinnaam internationaal moet maken of niet, hangt af van uw bedrijfswerkzaamheden. Bent u bijvoorbeeld een lokale bakker, dan volstaat een domeinnaam met de extensie .nl. Wilt u een internationale webshop opzetten, dan kiest u eerder voor .com. Een domeinnaam heeft overigens niet duur te zijn, ze zijn er vanaf €9,95 per jaar.
  • Onderscheid uzelf van uw concurrent. Stel: u bent er eindelijk uit welke domeinnaam u wilt gebruiken voor uw nieuwe website. U staat op het punt deze te registeren, en komt er dan achter dat deze helaas al bezet is. En nu? U kunt natuurlijk een variatie op deze domeinnaam bedenken, maar u kunt ook denken vanuit uw klant. Bedenk welke zoekwoorden zij zouden gebruiken om bij u terecht te komen, bijvoorbeeld "interieuradvies" of "styling". Koppel deze term aan uw plaatsnaam of regio en kom zo tot een unieke domeinnaam.

Advies nodig?

Kunt u wel wat hulp bij gebruiken bij uw zoektocht naar dé domeinnaam voor uw bedrijf? Neem dan contact op met het websitesteam van Places via 024 - 3555 299 voor vrijblijvend advies!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!