Places logo
Menu

Professionaliseer uw website en kies de juiste domeinnaam!

Professionaliseer uw website en kies de juiste domeinnaam!

Wilt u binnenkort een nieuwe website maken? Of heeft u al een website maar gaat u hier graag actiever mee aan de slag, en wilt u uw bestaande website professionaliseren? Dan bent u ongetwijfeld tot de conclusie gekomen dat het allemaal begint met een domeinnaam. En dan natuurlijk het liefst een goede, duidelijke domeinnaam. Maar wat is een domeinnaam precies? Hoe vindt u de perfecte domeinnaam voor uw bedrijf? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Uw adres op internet

Bent u met uw onderneming gevestigd op een fysieke locatie, dan heeft u een fysiek adres. Om uw winkel te bezoeken, is het daarom van belang dat uw klanten weten waar u gevestigd bent. Voor uw website geldt precies hetzelfde. Uw domeinnaam is kort gezegd het adres van uw bedrijf op internet, een link die specifiek aan u gekoppeld is. Bijvoorbeeld www.places.nl of www.telefoonboek.nl. Het grote voordeel: uw domeinnaam kiest u helemaal zelf. U bent niet gebonden aan vaste straten en huisnummers; u kiest zelf hoe u gevonden wilt worden en bakent daarmee uw bedrijf af op internet.

De perfecte domeinnaam: enkele tips

Heeft u al eens gebrainstormd over de juiste domeinnaam voor uw onderneming? Het kan een lastige klus zijn. Misschien is al duidelijk wat uw domeinnaam moet worden, maar weet u niet zo goed of u nu moet kiezen voor .nl of .com. Of de door u bedachte domeinnaam blijkt bezet te zijn, en dus moet u iets anders bedenken. Lees daarom de volgende tips en doe er uw voordeel mee:

  • Houd de domeinnaam kort en overzichtelijk.
    Heeft u een lange bedrijfsnaam, bijvoorbeeld Heldergroen Interieuradvies en Styling? Dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor www.heldergroeninterieuradviesenstyling.nl. Deze domeinnaam is echter aan de lange kant, en gevoelig voor typefouten. Waarom kiest u niet alleen voor "Heldergroen"?
  • Kies de juist extensie
    Of u uw domeinnaam internationaal moet maken of niet, hangt af van uw bedrijfswerkzaamheden. Bent u bijvoorbeeld een lokale bakker, dan volstaat een domeinnaam met de extensie .nl. Wilt u een internationale webshop opzetten, dan kiest u eerder voor .com. Een domeinnaam heeft overigens niet duur te zijn, ze zijn er vanaf €9,95 per jaar.
  • Onderscheid uzelf van uw concurrent. Stel: u bent er eindelijk uit welke domeinnaam u wilt gebruiken voor uw nieuwe website. U staat op het punt deze te registeren, en komt er dan achter dat deze helaas al bezet is. En nu? U kunt natuurlijk een variatie op deze domeinnaam bedenken, maar u kunt ook denken vanuit uw klant. Bedenk welke zoekwoorden zij zouden gebruiken om bij u terecht te komen, bijvoorbeeld "interieuradvies" of "styling". Koppel deze term aan uw plaatsnaam of regio en kom zo tot een unieke domeinnaam.

Advies nodig?

Kunt u wel wat hulp bij gebruiken bij uw zoektocht naar dé domeinnaam voor uw bedrijf? Neem dan contact op met het websitesteam van Places via 024 - 3555 299 voor vrijblijvend advies!

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!