Places logo
Menu

Online beveiliging juweliers van belang: 20% websites beveiligd

Online beveiliging juweliers van belang: 20% websites beveiligd

Afgelopen week was het de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week werd extra aandacht besteed aan verschillende veiligheidsmaatregelen nu de donkere dagen weer in zicht komen. Zo besteden gemeenten en politie extra aandacht aan zaken zoals fietsen met fietsverlichting, maar ook het voorkomen van inbraken of overvallen. Belangrijke zaken, die de benodigde aandacht verdienen. Ook online beveiliging is een punt van aandacht. Hoewel dit minder afhankelijk is van de komst van donkere dagen, moeten bedrijven hier te allen tijde op voorbereid zijn. Telefoonboek.nl onderzocht daarom hoeveel juweliers uit haar database in het bezit zijn van een SSL-certificaat.

Wat is SSL?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen een server en bezoeker. Wanneer bedrijven in het bezit zijn van een SSL-certificaat hebben zij een bestand waardoor er een beveiligde verbinding ontstaat tussen de bezoeker en de website. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat derden, zoals hackers, niet de informatie kunnen inzien die tussen een website en bezoeker gedeeld wordt. Wanneer bezoekers er zeker van willen zijn dat ingevoerde gegevens beveiligd zijn, dan kunnen zij checken of er voorafgaand aan de URL een hangslotje en de letters "https" worden weergegeven. Is dit niet het geval en begint de URL met de letters "http", dan is er geen beveiligde verbinding en kan de website het waarborgen van privacy niet garanderen.

Klik hier om voordelig een beveiligde website te maken

Juweliers

Van de 1.330 organisaties die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie "juwelier" met een werkende website, bleken slechts 273 websites in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dat betekent dat slechts 20,5% van de websites online beveiligd is en de ruime meerderheid (79,5%) niet in het bezit lijkt te zijn van een SSL-certificaat. Bij die websites bestaat er dus de mogelijkheid dat de privacy van gegevens niet gegarandeerd kan worden. Wel is het mogelijk dat de pagina's waar persoons- en betaalgegegevens worden ingevoerd zich achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdpagina's daarvan zijn echter niet in het bezit van een SSL-certificaat waardoor de gegevens die daar worden ingevuld niet per definitie veilig zijn.

Niet alleen offline, maar ook online beveiliging

De meeste juweliers steken veel geld en moeite in offline beveiliging van hun fysieke juwelierszaak, maar dat betekent niet dat dit de enige manier van beveiliging is. Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat het waarborgen van online privacy en online beveiliging ook voor juweliers van groot belang is. "Hackers kunnen aan de haal met persoons- en betaalgegevens van consumenten die online een aankoop willen doen. Het is dan ook voor een groot gedeelte de verantwoordelijkheid van juweliers om gegevens te beveiligen. Het bezit van een SSL-certificaat kan hieraan bijdragen en het vertrouwen van consumenten in een website vergroten. Zeker voor een bedrijfstak waar beveiliging van groot belang is."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!