Online een massage boeken? Think again! Grootste deel van massage websites blijkt onveiligWebsites van masseurs

Om volledig tot rust te komen, bezoeken mensen een sauna of boeken ze een massage. Zo is er bijvoorbeeld een hot stone massage om spieren te ontspannen en energiepunten te activeren. Ook worden massages vaak met een medisch doeleind uitgevoerd, bijvoorbeeld bij bindweefselmassages of sportmassages. Doelen van massages zijn dan ook uiteenlopend: van ontspanning tot stimulering van bloedcirculatie. Bent u toe aan een massage? Places.nl zocht voor u uit of u online veilig een massage kunt boeken.

Veilige websites

Een goede website is een website die voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. Deze gestelde veiligheidseisen gaan met name om een veilige verbinding, waarbij data versleuteld wordt. Wanneer u gegevens moet achterlaten op een website, is het van belang dat niet iedereen deze zomaar kan achterhalen. Daarom is de juist versleuteling nodig.

Wat is de juiste versleuteling?

Het SSL certificaat zorgt ervoor dat er een goede beveiliging is tussen de server van een website en een internet browser. Dit staat voor Secure Sockets Layer (SLL) en maakt gebruik van een HTTPS-protocol. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en heeft als doel de veilige uitwisseling van data. U herkent dit door een (groen) slotje aan het begin van een URL, gevolgd door HTTPS. Dit zorgt ervoor dat de gecommuniceerde data versleuteld wordt, in tegenstelling tot een HTTP verbinding waarbij data niet wordt versleuteld en zichtbaar is voor bijvoorbeeld internetcriminelen.

Grootste deel van websites niet veilig

In totaal werden 727 websites onderzocht. Hiervan bleken 558 websites te werken, wat uitkomt op 77% van het totaal. Ook is hierbij onderzocht hoeveel websites beschikken over een versleutelde HTTPS verbinding. Dit aantal bleek vrij laag: maar 18% van de massage websites beschikt over een veilige verbinding. Het grootste deel van de websites voldoet dus niet aan de gestelde veiligheidseisen.

Mobielvriendelijkheid laat te wensen over

Naast de veilige webverbinding zijn de websites ook onderzocht op mobielvriendelijkheid. Er is onderzocht of de websites beschikken over een responsive design. Bij een responsive design wordt gestreefd naar de beste ervaring vanuit verschillende schermen. Het betekent dat een website goed toegankelijk is vanaf zowel een desktop als een smartphone. In totaal bleek 22% van de onderzochte websites over een responsive webdesign te beschikken, wat betekent dat de meeste websites voor massages niet mobielvriendelijk zijn.

Wilt u graag een professionele website met een responsive webdesign en beveiligde verbinding? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek