Places logo
Menu

Online beveiliging schoonheidssalons wint geen schoonheidsprijs

Online beveiliging schoonheidssalons wint geen schoonheidsprijs

Voor veel ondernemers wordt het steeds belangrijker dat hun websites goed beveiligd zijn. Vertrouwelijke informatie moet versleuteld verzonden worden, zodat gegevens van websitebezoekers niet onderschept kunnen worden. Places Nieuws onderzocht hoeveel websites van schoonheidssalons uit haar database goed beveiligd zijn. Hierbij is gekeken of de websites voorzien zijn van een SSL-certificaat op de startpagina. Ook wordt er gekeken naar optimalisatie van websites op mobiele telefoons.

Secure Sockets Layer

Een SSL-certificaat heeft met de beveiliging van de website te maken. De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit houdt in dat gebruik wordt gemaakt van een beschermende laag tussen de server en de internetbrowser. Deze laag beveiligt de ingevulde gegevens en zorgt ervoor dat deze niet door hackers of andere cybercriminelen misbruikt kunnen worden.

Beveiliging

Websitebezoekers kunnen op meerdere manieren zien of een website goed beveiligd is. Zo toont een groen slot in de adresbalk van de browser aan dat de website goed beveiligd is. Bovendien is een website met SSL-certificaat te herkennen aan de URL, die begint met "HTTPS" in plaats van "HTTP". Op websites met een SSL-certificaat worden de gegevens, welke uitgewisseld worden tussen bezoekers en een website, versleuteld en zijn daardoor niet leesbaar voor hackers en cybercriminelen.

Online beveiliging schoonheidssalons

Van de 6.731 bedrijven die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie "schoonheidssalon" en een werkende website hebben, bleken slechts 1033 websites in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dat is slechts 15%. Dat betekent dat maar liefst 85% van alle websites niet online beveiligd zijn door middel van een SSL-certificaat. Op deze website kan de online privacy van bezoekers niet gegarandeerd worden. Deze cijfers zijn vrij schokkend, gezien het feit dat (online) privacy steeds hoger op de maatschappelijke agenda staat.

Om de gebruiksvriendelijkheid van een website te beoordelen is responsiveness erg belangrijk. Een website is responsive als hij zich aanpast aan het formaat van het scherm van de gebruiker. Dit is tegenwoordig belangrijk, omdat steeds meer mensen op hun mobiele telefoon gebruik maken van het internet. Websites moeten zich dus aan kunnen passen aan een mobiele telefoon. Van de 6.731 bedrijven die bij Telefoonboek.nl als schoonheidssalon stonden geregistreerd, zijn er 2.755 responsive. Dat is slechts 40% en dus minder dan de helft.

De conclusie die getrokken kan worden is dat er voor veel schoonheidssalons werk aan de winkel is. De websites zijn veelal niet online beveiligd en een groot deel van de websites is ook niet responsive.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!