Places logo
Menu

Onderzoek: Persoonsgegevens studiekiezer in veilige handen bij Nederlandse universiteiten

Onderzoek: Persoonsgegevens studiekiezer in veilige handen bij Nederlandse universiteiten

De eerste universiteit van ons land, de Universiteit Leiden, werd in 1575 opgericht door Willem van Oranje. Inmiddels zijn de tijden veranderd en telt Nederland veertien openbare universiteiten. U kunt vast zich voorstellen dat op het gebied van studiekeuze ook een hoop veranderd is. Tegenwoordig worden niet alleen open dagen bezocht en papieren brochures gelezen, maar wordt door studenten en volwassenen ook online gezocht naar universiteiten en hun opleidingen. Eerder nam Places.nl de beveiliging van de websites Nederlandse hogescholen al onder de loep, in dit artikel leest u of de universiteiten in ons land hun beveiliging tip-top in orde hebben.

Universiteiten in Nederland

Places.nl heeft op 27 september 2019 de websites van de veertien openbare universiteiten onderzocht. Dertien van deze universiteiten hebben een specifieke stad waarin ze gevestigd zijn. De Open Universiteit geeft vooral (online) afstandsonderwijs en heeft verschillende studiecentra door heel het land. Deze locaties zijn niet opgenomen in onderstaande afbeelding.

Websitebeveiliging universiteiten

Uit de analyse is gebleken dat alle websites van universiteiten beveiligd zijn middels SSL. SSL staat voor Secure Sockets Layer, wat inhoudt dat de verbinding tussen server en bezoeker gecodeerd is. Een SSL-verbinding herkent u aan de url (https in plaats van http) en een pictogram van een slotje voor de url. Dit slotje heeft, naast zwart, vaak een groene kleur en valt daardoor goed op. Bij een website met http en zonder slotje is het af te raden om deze website te bezoeken of uw gegevens te delen. Gelukkig kunt u bij de Nederlandse universiteiten uw persoonsgegevens met een gerust hart achterlaten, zo is gebleken uit dit onderzoek. De websites van alle veertien de universiteiten zijn namelijk beveiligd door middel van het SSL-certificaat.

Bent u op zoek naar een goed beveiligde en gebruiksvriendelijke website net zo als de universiteiten? Met Places Websites is dat mogelijk zonder dat u daar zelf verstand van hoeft te hebben.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!