Places logo
Menu

Ondernemen in de cloud: hoe werkt dit nou precies?

Ondernemen in de cloud: hoe werkt dit nou precies?

Cloud computing, heeft u er al eens van gehoord? Het is een steeds populairder begrip in mkb-land. Cloud computing is het via internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. Werken in de cloud is juist voor mkb-bedrijven interessant, omdat men daarmee eenvoudig en relatief goedkoop over moderne technologie beschikt. Het heeft dus veel voordelen voor u als ondernemer. Places.nl vertelt u meer in deze blog. Inmiddels is internet een voorziening die net zo vanzelfsprekend is als gas, water en licht. Het is er altijd en overal. Want zelfs als u zich in het uiterste puntje van Nederland begeeft, is er nog wel ergens een streepje 3G te bekennen. Waarom zou u dan niet ook al uw bestanden opslaan op een plek waar u er altijd en overal bij kunt?

Kostenbesparing

Wanneer u overstapt naar cloud computing hoeft u geen rekening meer te houden met de investering in licenties en softwarepakketten. U neemt met cloud computing alleen diensten af waarvan uw onderneming gebruik maakt. Dit gebeurt in de vorm van een abonnement en pakt dus voordelig uit voor uw kosten.

Een knap staaltje technologie

De 'cloud' is vergelijkbaar met het lichtnet: in de cloud kunnen software, hardware en data beschikbaar gesteld worden voor gebruik. Iedereen die toegang heeft tot een netwerk in de cloud kan data uploaden en downloaden, zodat er een online werkplek ontstaat. Dit beschikbaar stellen van gegevens gebeurt via het internet. Wat elektriciteit is voor het lichtnet, is internet dus voor de cloud. Cloud computing realiseert een betere bereikbaarheid van uw medewerkers en bedrijfskritische data. Het maakt werken op afstand, zowel individueel als in teamverband, dus een stuk eenvoudiger.

Een diverse netwerkstructuur

Omdat iedereen anders is, zijn er ook diverse mogelijkheden op het gebied van cloud computing. Zo kunt u kiezen wat er het beste bij u past en bij de gegevens die u online wilt opslaan. De vier hoofdvarianten bestaan uit een publieke structuur, een private structuur, een hybride structuur en een community structuur. Afhankelijk van de informatie die u wilt opslaan kunt u er dus voor kiezen om de cloud geheel voor eigen gebruik te houden of deze te delen met anderen.

Beveiligde bestanden en een goede back-up

Veel ondernemers maken zich vooral zorgen over de beveiliging van hun kostbare informatie. Voorheen wist u precies waar u uw gegevens had opgeslagen en kon niemand anders daarbij komen. Nu 'zweeft' het voor uw gevoel maar een beetje door het luchtruim, terwijl het voor iedereen voor het grijpen ligt. Begrijpelijk, maar er zijn voldoende manieren om uw data te beveiligen. Als u weet wat u doet, dan is cloud computing juist een veilige manier van dataopslag. Op het moment dat u gebruik maakt van cloud computing, staan uw gegevens namelijk opgeslagen in streng beveiligde datacenters. Hier worden dagelijks meerdere back-ups van gemaakt. Het maken van een back-up is bij cloud computing dus niet alleen meer uw eigen verantwoordelijkheid, maar ook die van de aanbieder van de cloud service. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken over een goede back-up en kunt u zich volledig richten op uw core business. Meer informatie over de beveiliging van uw cloud-opslag vindt u op MKBservicedesk.

Flexibel werken met cloud computing en de Places Antwoordservice

Cloud computing biedt het mkb dus interessante kansen. Platliggende servers behoren definitief tot het verleden en flexibel werken wordt sterk gestimuleerd. Ook Places biedt u met de Places Antwoordservice een dienst aan om flexibel werken te stimuleren. Heeft u een drukke agenda? Dan hoeft u zich met de Places Antwoordservice geen zorgen meer te maken over gemiste oproepen. Bent u bijvoorbeeld naar een afspraak of in vergadering, dan worden uw gesprekken doorgeschakeld naar de Places Antwoordservice. Een telefoniste beantwoordt voor u de telefoon aan de hand van een door u opgesteld script. Vervolgens ontvangt u een samenvatting van het telefoongesprek, zodat u er mee aan de slag kunt gaan op een moment dat het u uit komt. Zet dus vandaag nog de eerste stappen richting flexibel werken met cloud computing en de Places Antwoordservice en zie direct positieve resultaten terug! Bent u benieuwd hoe de Places Antwoordservice precies werkt? Neem dan vrijblijvend contact op met onze advieslijn via 024 - 3506953. Wij helpen u graag.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!