Places logo
Menu

Nieuwe digitale privacy-tool voor webshops: Privacy 360

Nieuwe digitale privacy-tool voor webshops: Privacy 360

Begin deze maand introduceerde het internationale vertrouwens-keurmerk Trusted Shops Privacy 360, de nieuwe digitale privacy-oplossing voor webshops. De nieuwe tool bevat alle middelen om je webshopbeheer veiliger te maken en te voldoen aan de Europese Wetgeving. Webshop-beheerders beschikken met Privacy 360 over een complete cross-border tool waarmee het beheren van de webshop veiliger wordt en die voldoet aan de Europese Wetgeving. Trusted Shops wil webshops steunen in hun missie om te voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR) (in Nederland bekend als AVG), de Europese privacy-verordening die sinds mei 2018 van kracht is.

Digitale privacy-oplossing

Privacy 360 is een cloud-oplossing in de vorm van een template voor je website waarmee je eenvoudig een privacybeleid kunt maken. De tool is af te nemen via een online module, is internationaal toepasbaar en draait op alle systemen. Voor webshop-beheerders die de verwerking van persoonsgegevens uit willen besteden aan een derde partij, bevat de tool een aparte, verplichte template voor de verwerkersovereenkomst. De tool is af te nemen voor een maandelijkse bedrag van 39,90 Amerikaanse Dollar.

Nu er steeds meer grensoverschrijdend wordt gewinkeld, krijgen webshops te maken met veel meer data. De GDPR dwingt bedrijven om alle activiteiten waarbij persoonsgegevens worden verwerkt te registreren. Het bijhouden van je privacy-administratie is voor webshop-beheerders dan ook één van de meest tijdrovende taken. De nieuwe digitale privacy tool, ondersteunt webshops bij het opstellen van een verwerkings-register, hierin staat welke persoonsgegevens je in je systeem verwerkt. Dit maakt het verplicht bijhouden van alle zowel nationale als internationale verwerkingsactiviteiten eenvoudiger.

Eén plek voor alle informatie over privacywetgeving

Naast de toepassing van de tool voor je webshop, bevat het ook alle informatie over internationale privacywetgeving. Benissan Jonker, juridisch adviseur bij Trusted Shops, benadrukt het belang van een goed privacybeleid. Ze zag dat klanten na de invoering van de nieuwe wetgeving veel moeite hadden om eraan te voldoen. Dit kwam mede doordat er nog niet één was waar alle informatie over internationale privacywetgeving te vinden was. Dit is met de nieuwe tool wel het geval. Bovendien worden alle documenten binnen Privacy 360 aangeboden in diverse talen.

Besparen op jurist

De tool biedt klanten naast handige templates ook informatie over relevante gerechtelijke beslissingen of juridische wijzigingen op het gebied van privacy die gevolgen kunnen hebben voor de webshop. Zo beschikken bedrijven zelf over de juiste juridische informatie waarmee ze boetes kunnen voorkomen en kunnen ze geld besparen op een externe jurist.
Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!