Places logo
Menu

Nieuw systeem voor afvalinzameling per 2019 voor 10 gemeenten

Nieuw systeem voor afvalinzameling per 2019 voor 10 gemeenten

In 2019 wordt er een nieuw systeem voor afvalinzameling ingevoerd. Avri schreef hiertoe een nieuw afvalbeleidsplan: Van Afval naar Grondstof. Avri zet zich in voor een schoon rivierenlandschap en geeft invulling aan de afval zorgplicht in de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Deze tien gemeenten hebben de ambitie om in 2020 nog maar 75 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. In het plan van Avri staat hoe dit wordt gerealiseerd.

Wat verandert er in 2019 voor de inwoners?

Het nieuwe systeem heeft betrekking op bewoners van laagbouw en de buitengebieden. In plaats van de zak voor plastic verpakkingen, krijgen de bewoners een speciale container voor deze plastic verpakkingen en drankkartons. Restafval moet zelf naar en ondergrondse container worden gebracht. De container voor restafval gaat weg. Voor bewoners van hoogbouw blijft de inzameling van plastic verpakkingen en drankkartons onveranderd.

Inwoners blijven betalen voor restafval

Het doel van het nieuwe beleid, is het verminderen van restafval. Inwoners blijven betalen voor het restafval dat zij overhouden na scheiding. In nauwe samenwerking met de inwoners, bepalen de gemeenten de nieuwe locaties voor de ondergrondse restafvalcontainers.
Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!