Places logo
Menu

Mitsubishi gaat flink investeren in Nederlandse en Britse windmolenparken

Mitsubishi gaat flink investeren in Nederlandse en Britse windmolenparken

Het Japanse bedrijf Mitsubishi, bekend van de gelijknamige auto"s, gaat de komende jaren flink investeren in Nederlandse en Britse windmolenparken. Volgens een Japanse zakenkrant gaat het bedrijf ruim vijf miljard euro in de projecten steken. Mitsubishi is een groot Japans bedrijf wat uit verschillende divisies bestaat. Tegenvallende cijfers in een aantal projecten van het bedrijf is een belangrijke reden om geld te investeren in de windmolens.

Terugdringen fossiele brandstoffen
Windmolens kunnen op een milieuvriendelijke manier energie opwekken. Een groot voordeel van windmolens is dat er bij het opwekken van windenergie geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot wordt veroorzaakt. Dit gebeurt wel bij de verbranding van fossiele brandstoffen als aardolie, kolen en aardgas. Er zijn internationaal verschillende afspraken gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Volgens deze afspraken moet in 2023 minimaal 16% van de energievoorziening van Nederland duurzaam worden opgewekt. Om aan deze afspraak te kunnen voldoen zullen er in de toekomst meer windmolenparken worden gebouwd.

Investering Mitsubishi
Het Japanse bedrijf Mitsubishi zou interesse hebben in een windpark voor de Nederlandse kust dat in 2020 ongeveer 700 megawatt aan stroom moet opwekken. Hoewel de investering in windmolens vrij hoog is, is het rendement van windmolens aan zee vaak veel hoger dan aan land. De markt voor windmolens zou dus een sterke oplevering kennen, dit komt ook door de milieudoelen die overheden zichzelf hebben opgelegd. Mitsubishi heeft bovendien aangegeven dat zij de kennis en kunde die zij met de windparken op doen gaan gebruiken voor toekomstige projecten in Azië.

Windmolens op zee
Momenteel liggen er aan de Nederlandse kust drie grote windmolenparken die duurzame windenergie opwekken. De windmolenparken kunnen gezamenlijk 255.000 huishoudens van stroom voorzien. Het kabinet laat onderzoeken of het haalbaar is om windparken dichter aan de kust aan te leggen. Het is namelijk goedkoper om zo dicht mogelijk bij de kust windmolens te plaatsen. Er is echter vanuit verschillende kustgemeenten kritiek op deze plannen. Zij zijn bang dat windmolenparken het vrije uitzicht wegnemen waardoor er minder toeristen naar de badplaatsen zullen komen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!