Places logo
Menu

Meeste websites advocaten onvoldoende beveiligd

Meeste websites advocaten onvoldoende beveiligd

Wanneer men behoefte heeft aan juridische ondersteuning is het zaak dat er, ongeacht het topic, een goede en betrouwbare advocaat in de arm wordt genomen. Persoonlijke informatie zal normaalgesproken alleen tussen vier muren besproken worden, en bovendien niet worden verstrek aan derden. Maar geldt dit ook op het web? Telefoonboek.nl onderzocht hoe goed websites van advocaten beveiligd zijn.

Wat is SSL?

SSL is simpel gezegd een beveiligingsprotocol dat voor een beveiligd kanaal zorgt tussen twee computers, bijvoorbeeld tussen een website en een bezoeker daarvan. Het zorgt ervoor dat de overgebrachte informatie niet door derden bekeken kan worden. Een beveiligde verbinding is simpelweg te herkennen aan de letters "https" en de aanwezigheid van een hangslotje in de adresbalk.

Onderzoek

Van de 3816 onderzochte bedrijven in de categorie "advocaten" bezitten er maar slechts 290 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 3526 websites niet in het bezit zijn van een SSL-certificaat, hetgeen neerkomt op ongeveer 92,4%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Onbegrijpelijk

"In een branche waar veel met vertrouwelijke informatie wordt gewerkt, zoals de advocatuur, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat er zo weinig websites van een beveiligde verbinding gebruik maken" zegt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Natuurlijk wordt de gevoelige informatie in een zaak vooral tussen advocaat en cliënt besproken, maar opgezochte of ingevulde informatie op het web is nog steeds gevoelig voor kwaadwillende partijen als hackers."

Het gebruik van een SSL-gecertificeerde website zorgt ervoor dat u en uw bezoekers op een veilige manier informatie uit kunnen wisselen. Wilt u zelf ook een website met een beveiligde verbinding? De aanschaf van een SSL-certificaat is een vrij eenvoudige en goedkope manier om uw website een betrouwbare uitstraling te geven. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!