Places logo
Menu

Meer dan kwart basisscholen bezit geen werkende website

Meer dan kwart basisscholen bezit geen werkende website

De Cito-score is alweer een tijdje bekend: achtstegroepers van de basisschool kunnen zich gaan richten op het voortgezet onderwijs. De rest van de leerlingen zit zeker niet in mindere spanning: het overgangsrapport en de zomervakantie komen er natuurlijk aan! Om ouders voor te lichten over zomerse en eindejaarsactiviteiten, is het goed om informatie duidelijk op de website te zetten. Telefoonboek.nl zocht uit hoeveel basisscholen er een eigen webpagina hebben.

Onderzoek

In totaal werden er 7084 basisscholen uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht. Bij deze scholen werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten. Bij 5197 basisscholen werd er een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op 73,4%. Dat wil zeggen dat 26,6% van de onderzochte scholen, zo'n 1887 gevallen, geen werkende website heeft. Hierbij wordt er soms wel een URL gevonden, maar werkt de site niet naar behoren.

Responsive

De 5197 scholen die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 46,3% van de onderzochte scholen werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bij 53,7% van de basisscholen de website aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Persoonlijk contact

"Eigenlijk zou iedere basisschool een website moeten hebben." Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, benadrukt vooral het gemak van een website voor ouders. "Natuurlijk willen ouders zo veel mogelijk geïnformeerd worden door persoonlijk contact met de leerkracht, vooral als het gaat om de schoolresultaten van het kind. Maar het plaatsen van informatie over bijvoorbeeld ouderavonden of feestelijke bijeenkomsten op de website, zorgt voor een hoop gemak bij zowel ouder als leerkracht."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!