Places logo
Menu

Meerderheid verzorgingshuizen heeft geen eigen website

Meerderheid verzorgingshuizen heeft geen eigen website

Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden de Dag van de Verpleging. Op deze dag worden de uitvoerders van deze nobele professie maar eens een keer extra in het zonnetje gezet. Ter ere van deze viering dook Telefoonboek.nl nog maar eens in de statistieken: dit keer in die van de verzorgingshuizen. In hoeverre zijn deze instellingen ook online bij de tijd? Hoeveel hebben er een website? En hoe doen deze het op mobiele apparaten?

Onderzoek

In totaal werden er 754 verzorgingshuizen uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht. Bij deze instellingen werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten. Bij 470 verzorgingshuizen werd er een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op 62,3%. Dat wil zeggen dat 37,7% van de onderzochte instellingen, zo'n 284 gevallen, geen werkende website heeft. Hierbij wordt er soms wel een URL gevonden, maar werkt de site niet naar behoren.

Responsive

De 470 verzorgingshuizen die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 39,1% van de onderzochte instellingen werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bij 60,9% van de verzorgingshuizen de website aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Cadeau

"Je zou kunnen zeggen dat meer dan een derde van de verzorgingshuizen zichzelf hiermee te kort doet" vindt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Met een eigen website straal je professionaliteit uit. Bovendien heb je op die manier altijd een digitale thuishaven voor zorgafnemers, hun familieleden en het personeel. Wellicht dat men zichzelf op de Dag van de Verpleging een mooi cadeau kan geven door het aanschaffen van een goede website."

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!