Places logo
Menu

Maakt u als ondernemer al gebruik van Shops United?

Maakt u als ondernemer al gebruik van Shops United?

Webshops als Bol.com, Zalando en Coolblue hebben zo"n groot klantenbestand dat de verzendkosten van bestellingen relatief laag kunnen blijven. Wanneer u een eigen bedrijf of startup heeft kan dit echter lastig zijn. U wilt niet dat de verzendkosten uw omzet verminderen, maar uw klanten torenhoge verzendkosten laten betalen is ook geen optie. Gelukkig heeft de pakketstapelaar Shops United hier een oplossing voor.

Pakketstapelaar Shops United

Shops United is opgericht in 2007 maar maakt de laatste paar jaar pas een grote groei door. Het bedrijf is een zogenoemde pakketstapelaar, wat betekent dat het diensten van pakketleveranciers tegen een lager tarief mag aanbieden. Shops United doet dienst als tussenpersoon tussen een bedrijf en de consument die wat bestelt via een bezorgdienst. Deze diensten zijn redelijk prijzig als ze door één bedrijf worden afgenomen, maar omdat Shops United alle verzendingen die via de website gedaan worden bundelt, wordt de prijs lager. Klanten van Shops United kunnen ervoor kiezen hun pakketjes met verschillende leveranciers te verzenden, afhankelijk van het gewicht en de afmetingen.

Diensten Shops United

Door het succes van deze stapelaar is de doelgroep de afgelopen jaren flink vergroot. Waar deze eerst voornamelijk bestond uit kleine bedrijven sluiten nu ook steeds vaker grote bedrijven zich aan. Dit doen zij niet alleen voor de lagere tarieven in vergelijking met een "normale" pakketleverancier, ook het persoonlijk contact met consumenten en de software lijken bij Shops United het verschil te maken. De diensten die Shops United aanbiedt maken het logistieke proces van bestellingen in webshops gemakkelijker. Onder dit proces valt onder andere de webshop applicatie op een website, maar ook het printen van labels voor pakketjes en een software systeem wat alle zendingen registreert. Zo hoeft u dit niet handmatig in te voeren maar wordt er wel precies bijgehouden welke zendingen geleverd of geretourneerd zijn.

Overname PostNL

Ook PostNL zag de potentie van dit bedrijf en nam het in 2017 over. Ondanks de overname werd het onafhankelijke karakter van Shops United behouden. Ook kunnen klanten er nog steeds voor kiezen om pakketten te verzenden via DPD of DHL, terwijl dit directe concurrenten van PostNL zijn. PostNL nam daarvoor al MyParcel over, wat ook een pakketstapelaar is. Hierdoor is het marktaandeel van PostNL flink gegroeid.

Voordelen ondernemers

De diensten van Shops United bieden veel voordelen voor ondernemers met zowel kleine als grote online bedrijven. Ten eerste is Shops United een goedkoop alternatief en u biedt consumenten de keuze met welke leverancier zij het pakket willen verzenden. Daarnaast is de software die wordt aangeboden op de website geschikt voor bijna elke webshop. Shops United heeft een ruim assortiment van vervoerders en pakketten waardoor het aan de wensen van grote en kleine bedrijven kan voldoen.


Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!