Places logo
Menu

Let op: OV-staking voor beter pensioen op 28 mei

Let op: OV-staking voor beter pensioen op 28 mei

Op dinsdag 28 mei vindt er een nationale ov-staking plaats, zoals al eerder werd aangekondigd door de vakbonden. Medewerkers van de NS zullen op deze dag het werk stilleggen en actievoeren voor een beter pensioen. Op sommige plekken ligt ook het stadsvervoer stil. Dit gebeurt onder andere in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daarnaast zijn er ook hele regio's waarin het OV op deze dag stilligt.

Waarom wordt er gestaakt?

Eerder dit jaar werd er al gestaakt vanwege pensioenacties, waarbij de NS en ander stadsvervoer voor 66 minuten het werk neerlegden. Vorig jaar zijn gesprekken tussen vakbonden, kabinet en werkgevers vastgelopen over het pensioen. Daarom wordt er ditmaal 24 uur lang gestaakt voor een beter pensioen.

Wie staken er?

Zoals eerder vermeld zal er een staking plaatsvinden die 24 uur duurt. Hierbij betrokken zijn medewerkers van de NS, stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook stad- en streekvervoer op andere plekken. Zo is er een staking in regio Utrecht, in Rivierenland (Arriva), Lelystad en omgeving (Connexxion) en op de Veluwe (Syntus). Veerponten zullen deze dag ook niet varen. Op de dag zelf kan pas bepaald worden welk vervoer er wel of niet rijdt, afhankelijk van of bestuurders gehoor geven aan de staking of niet.

Pensioenactiedag

Woensdag 29 mei volgt een landelijke actiedag. De FNV hoopt dat ook andere sectoren dan zullen staken voor een beter pensioen. Dit is een zogenaamde pensioenactiedag die wordt georganiseerd door de vakbonden CNV, FNV en VCP. Deze dag wordt georganiseerd omdat vakbonden niet willen dat de pensioenleeftijd verhoogd wordt en zij pleiten voor een aanvullend pensioen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!