Places logo
Menu

Klantscores tandartsen in Nederland: zijn ze positief of moet er een tandje bij?

Klantscores tandartsen in Nederland: zijn ze positief of moet er een tandje bij?

Bent u net verhuisd of gaat u binnenkort verhuizen? Dan is er een aantal zaken die u moet regelen, zoals het inschrijven bij uw nieuwe gemeente, uw adres wijzigen, maar ook moet u op zoek naar een nieuwe tandarts. U wilt natuurlijk weten bij welke praktijk u dan het beste terecht kan in uw nieuwe stad of dorp. Places.nl zocht voor u uit hoe de Nederlandse tandartspraktijken gemiddeld scoren.

Eerst wat landelijke feitjes

Voor dit onderzoek is de data gebruikt 3.191 tandartspraktijken die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl. Wat blijkt? Tandartsen in Nederland doen het zo slecht nog niet: 76% van de tandartspraktijken wordt met een voldoende (een 6 of hoger) beoordeeld door hun klanten. Dit betekent dus dat ongeveer een op de vier klanten hun tandarts met een onvoldoende beoordeelt. Landelijk scoren tandartspraktijken ook positief: cliënten geven hun tandarts gemiddeld een 7,8!

Veel hoge beoordelingen in de Randstad

Maar op welke plekken in Nederland worden tandartsen hoog beoordeeld? Uit ons onderzoek blijkt dat in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam veel hoge ratings worden gegeven en klanten uiterst positief zijn over hun tandarts. Zo hebben in Den Haag 93 van de 174 beoordelaars hun tandarts met een 10 beoordeeld, hebben in Amsterdam 74 van de 137 beoordelaars hun tandarts eveneens met een 10 beoordeeld. In Rotterdam hebben maar liefst 102 van de 185 beoordelaars hun tandarts met 10 beoordeeld! Het lijkt er dus op dat in de Randstad klanten erg tevreden zijn over hun tandarts.

Deskundigheid & geruststelling zeer belangrijk

Opvallend is dat veel beoordelingen inhoudelijk ingaan op de deskundigheid van tandartsen. Klanten vinden het dus erg belangrijk dat tandartsen weten wat ze aan het doen zijn. Logisch natuurlijk, want mensen hechten veel waarde aan hun gebit. Beoordelaars zeggen het volgende over de deskundigheid van hun tandarts

''Uitermate prettige behandeling in een ontspannen sfeer, Een kundige tandarts, geeft goed advies.''

''Deze dames helpen je snel en vakkundig en geven duidelijke uitleg over de behandeling"

Daarnaast kan voor mensen de tandarts ook iets zijn waar ze tegenop zien. Uit het onderzoek blijkt dat klanten het ook belangrijk vinden dat ze door hun tandarts gerust worden gesteld.

''Prettige mensen die je op je gemak stellen, Daarnaast ook duidelijke uitleg gekregen waardoor ik een goed beeld van mijn problemen had''

Over het algemeen scoren tandartspraktijken in Nederland erg positief. Vooral in de grote steden ontvangen tandartsen hoge beoordelingen. Cliënten vinden het vooral belangrijk dat u als tandarts uw deskundigheid laat zien. Daarnaast vinden mensen het belangrijk dat zij bij een kundige tandarts terecht komen die hen geruststelt en op het gemak laat voelen.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!