Places logo
Menu

Infographic: vijf belangrijke tips voor een geschikte domeinnaam

Infographic: vijf belangrijke tips voor een geschikte domeinnaam

Als je een website gaat maken moet je als een van de eerste dingen een goede domeinnaam bedenken. Een domeinnaam is je vestigingsadres op het internet en dit zorgt ervoor dat je makkelijk vindbaar en bereikbaar bent voor klanten. Maar hoe kies je een goede domeinnaam? Places Nieuws heeft uitgezocht waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een domeinnaam.

1. Kies een domeinnaam die bij je bedrijf past

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar het is wel heel belangrijk. Kies een domeinnaam die in één keer weergeeft waar jouw bedrijf om draait. Houdt het simpel en kijk ook bij synoniemen als de woorden die je in gedachte had al gebruikt zijn. Zorg voor de perfecte mix tussen de producten, diensten en identiteit van je bedrijf.

Ben jij een schilder in Deventer? Dan is schilderdeventer.nl een naam die jouw bedrijf kort samenvat. Deze domeinnaam geeft in één woord de belangrijkste zaken van jouw bedrijf weer. Je kunt je bedrijfsnaam hier uiteraard ook in verwerken.

2. Kies een domeinnaam waarbij geen spelling variaties mogelijk zijn.

Het is belangrijk om een naam te kiezen die iedereen gemakkelijk kan spellen. Niet iedereen in Nederland is even goed in grammatica, houd het daarom simpel. Kies ook voor een korte domeinnaam: deze zijn beter te onthouden dan lange namen.

Als je een webshop hebt die gericht is op het verkopen van cadeaus is het niet verstandig om dit in je domeinnaam te zetten. De officiële spelling van dit woord is cadeau, maar veel mensen schrijven kado in informele teksten. Om verwarring te voorkomen kan je het beste dit soort woorden vermijden.

3. Gebruik specifieke zoekwoorden

Waar zoeken jouw klanten naar? Probeer belangrijke zoekwoorden te verwerken in je naam. Zo vergroot je de kans dat mensen op jouw website terecht komen.

Als jij gespecialiseerd bent in het doorverkopen van mobiele telefoons dan zoek je klanten die hun telefoon willen verkopen. Deze mensen zullen waarschijnlijk naar 'verkopen telefoon' zoeken. Als je dit in je domeinnaam verwerkt is er een grote kans dat je snel wordt gevonden. Bijvoorbeeld: telefoonverkopen.nl

4. Kies de ideale domeinextensie

Kies de domeinextensie die het beste past bij jouw website. Als je gericht bent op Nederland kun je het beste .nl kiezen. Als je gericht bent op de internationale markt kan je beter de voorkeur aan .com geven. Als je op een ander land gericht bent kun je het beste de domeinextensie kiezen die bij dat land hoort. Je kunt ook andere domeinextensies gebruiken zoals .amsterdam of .shop of .email. Deze extensies komen minder vaak voor. Hoewel ze origineel zijn, kunnen ze nadelig werken voor je geloofwaardigheid en professionele uitstraling. Bovendien kun je bezoekers missen aangezien de meeste mensen ervan uitgaan dat je website eindigt op .nl of .com.

5. Check beschikbaarheid

Heb jij dé perfecte domeinnaam geformuleerd? Controleer dan snel op Places Websites of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Vervolgens kun je eenvoudig een domeinnaam aanmaken én een gratis website.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!