Places logo
Menu

Infographic: grote groei mobiel gebruik Telefoonboek

Infographic: grote groei mobiel gebruik Telefoonboek

De nieuwste infographic van Telefoonboek.nl staat in het teken van mobiel. En niet zomaar: het mobiele gebruik van Telefoonboek.nl en Openingstijden.com groeit ongekend hard. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om onderweg de openingstijden, adresgegevens of telefoonnummers van bedrijven op te zoeken. Een derde van alle zoekopdrachten naar personen of bedrijven wordt uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat.

1,6 miljoen mobiele bezoekers per maand

Met 5,5 miljoen maandelijkse bezoekers is het netwerk van Telefoonboek, dat bestaat uit Telefoonboek.nl en Openingstijden.com, een van de grootste Nederlandse websites voor het opzoeken van personen en bedrijven. Van deze 5,5 miljoen bezoekers gebruiken ruim1,6 miljoen bezoekers een smartphone of tablet. Zij komen binnen op de speciale mobiele website of de mobiele apps van Telefoonboek, die zijn aangepast op het formaat van mobiele telefoons en tablets. Mobiele bezoekers zijn voornamelijk op zoek naar contactgegevens zoals adresgegevens, telefoonnummers en openingstijden van bedrijven. Het meest wordt mobiel gezocht naar kappers, tandartsen, taxi's, restaurants en fietsenmakers.

infographic mobiel internet, infographic telefoonboek, bezoekers mobiel telefoonboek, bezoekers m.telefoonboek.nl, bezoekers m.openingstijden.com, bezoekers openingstijden.com

Kwart bezoekers gebruikt click-to-call button

De mobiele websites van Telefoonboek en Openingstijden.com zijn uitgerust met een click-to-call button. Hiermee kan met een druk op de knop direct contact worden opgenomen met de persoon of het bedrijf. Bij een kwart van de zoekopdrachten (24 procent) naar bedrijven op de mobiele website van Telefoonboek.nl wordt direct telefonisch contact opgenomen door middel van deze button, een totaal van bijna 200.000 keer. Ook wordt 80.000 keer per maand een routeomschrijving naar de desbetreffende persoon of bedrijf bekeken.

infographic operating systems, infographic besturingssystemen, infographic mobiel Telefoonboek.nl

Apple populairste mobiel apparaat

Op de mobiele websites kan gezien worden welk besturingssystemen en welk type smartphone of tablet gebruikt wordt. Met de grote aantallen bezoekers die Telefoonboek.nl en Openingstijden.com verwelkomen geeft dit een goed beeld welke mobiele apparaten populair zijn. Vooral Apple komt als winnaar uit de bus; 60 procent van alle mobiele zoekopdrachten wordt uitgevoerd vanaf een iPhone of iPad. Samsung en HTC volgen met respectievelijk 23 procent en 4 procent. Passend bij het hoge aantal Apple gebruikers, is het grootste deel van de mobiele bezoeken afkomstig van een telefoon of tablet met Apples besturingssysteem iOS. Android kent van alle besturingssystemen de grootste groei van 30 procent in 2012 naar ruim 37 procent. Deze groei is vooral ten koste gegaan van Blackberry, dat ruim 8 procent moest inleveren.

Grootste mobiel gebruik in Noord-Holland

Per provincie is een groot verschil te zien in het percentage bezoekers dat gebruikt maakt van mobiel. De provincies Friesland, Groningen en Zeeland liggen het verst onder het landelijke gemiddelde van 32 procent met 20 tot 22 procent. Vooral in de provincie Noord-Holland wordt er procentueel gezien veel mobiel gebruik gemaakt van Telefoonboek. Ruim 45 procent van alle zoekopdrachten in Noord-Holland worden uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat. Ook in Drenthe ligt het mobiel gebruik met 23 procent nog onder het landelijk gemiddelde, maar deze provincie kent wel de grootste groei.

infographic mobiel gebruik, infographic telefoonboek, groei mobiel gebruik, groei mobiel infographic, mobile groei infographic, mobile internet infographic

Grote groei mobiel gebruik

Dat steeds meer bezoekers een mobiel apparaat gebruiken voor het opzoeken van personen en bedrijven, heeft vooral te maken met de grote groei van smartphones en tablets. Waar bij de lancering van de eerste mobiele website van Telefoonboek.nl in 2007 nog slechts 0,01 procent van al het verkeer vanaf een mobiel apparaat kwam, wordt verwacht dat in 2014 ruim de helft van alle zoekopdrachten via een smartphone of tablet zullen gaan. De vernieuwde mobiele websites van Telefoonboek en Openingstijden.com moeten voor deze groei gaan zorgen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!