Places logo
Menu

In deze provincies en branches zijn de meeste bedrijven gestart in oktober 2019!

In deze provincies en branches zijn de meeste bedrijven gestart in oktober 2019!

Bent u deze herfst een bedrijf begonnen in Zuid-Holland? Dan bent u zeker niet de enige! In deze provincie zijn in oktober 2019 de meeste nieuwe bedrijven opgericht. Bedrijven in de webshop- en postorder branche waren het meest populair. Places.nl nam het aantal starters in elke provincie en in elke branche onder de loep en trok interessante conclusies. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Meeste bedrijven gestart in Zuid-Holland

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant zijn de meeste nieuwe bedrijven gestart. Van de in totaal 16.207 nieuwe bedrijven is 22,8% gevestigd in Zuid-Holland, 21,2% in Noord-Holland en 15,2% in Noord-Brabant. In Zeeland, Drenthe en Friesland werden relatief weinig nieuwe bedrijven gestart.

Webshop en postorder populairste branche

De populairste branche om een eigen bedrijf te starten in oktober 2019 was de webshop en postorder branche. 1.818 (11,4%) van de gestarte bedrijven vielen onder deze categorie. Vooral in de drie grootste steden van ons land (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) zijn veel van deze bedrijven begonnen. Het Brabantse Tilburg is de enige stad in de top 5 die niet in de Randstad ligt. Daarnaast waren ook de bouw en organisatieadvies populaire branches voor starters. In oktober 2019 startten 1.173 bouwbedrijven en 1.084 organisatieadviseurs. Ook in deze branches blijkt de Randstad de populairste regio om een bedrijf te starten.

Top tien populairste branches voor starters

De top vijf wordt aangevuld door de branches catering en zakelijke dienstverlening. In oktober 2019 startten 483 cateringbedrijven en 421 bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Ook technische bedrijven zijn relatief populair: er startten 407 softwarebedrijven, 292 ingenieurs en 288 ICT-bedrijven. Creatievelingen startten ontwerpbureaus (366) en kunst gerelateerde bedrijven (322).

De gegevens die gebruikt zijn voor dit onderzoek zijn afkomstig van de Kamer van Koophandel. De cijfers betreffen enkel starters in de maand oktober 2019.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!